Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

kleine banden / maaimachines


Grasmaaierbanden, tractorbanden en andere kleine banden

Of het nu gaat om rijden grasmaaier, zitmaaier of andere gazonverzorgingsmachines: u hebt de juiste kleine banden nodig om ze te laten rijden. Ontdek nu de verschillende varianten die voor u beschikbaar zijn.

Kleine banden op een grasmaaier

Wat zijn kleine banden precies?

In tegenstelling tot autobanden hebben kleine banden voor zitmaaiers een diameter in inches die aanzienlijk kleiner is om aan specifieke eisen te voldoen . Daarnaast zijn er blokprofielen en andere soorten profielen aangepast aan elk toepassingsgebied. Als u een zitmaaier heeft, is een van de doelen om tijdens het maaien weinig of geen sporen op het gazon achter te laten. Hetzelfde geldt voor zitmaaiers, die geschikt zijn voor het bewerken van grote oppervlakken.

Een belangrijke factor bij de keuze van banden voor zitmaaiers en soortgelijke banden is het zogenaamde contactoppervlak. Indien optimaal ontworpen, draagt ​​het bij aan een gelijkmatige verdeling van de belasting, wat de grond spaart. Dit is ook het geval voor kar- en schudderbanden, maar het profiel is beduidend minder uitgesproken, wat de rolweerstand vermindert.

Let op: de aanduiding PR van kleine banden verwijst naar de "ply-rate" en dus aan het draagvermogen. Hoe hoger de PR-waarde, des te draagkrachtiger zijn banden voor zitmaaiers.

Kleine banden: in welke gebieden worden ze gebruikt?

Zitmaaiers, zitmaaiers en grasmaaiers zijn ingezet voor landschapsonderhoud. Maar het aanbod van autobandenmarkt.be omvat ook andere bandenvarianten, waaronder bijvoorbeeld de volgende banden:

Agrarische tractorbanden, ook wel afgekorte aanduiding AS-banden genoemd, zijn een bijzonder kenmerk. Deze banden zijn zeer grof om aan de eisen van de land- en bosbouw te voldoen. Een belangrijk aspect is het kunnen voortbewegen met een hoge belasting, ook op zachte grond.

Kan ik zelf banden van zitmaaiers en zitmaaiers monteren?

Indien u over de nodige kennis beschikt -hoe en met het juiste gereedschap kunt u de geplande vervanging van zitmaaierbanden en vergelijkbare banden aan het voorwiel en achterwiel zelf uitvoeren. Idealiter heb je hiervoor een eigen werkplaats, anders richt je een ruimte in waar je het benodigde gereedschap bij de hand hebt. Voor AS-banden is het werk belangrijker. In dit geval is het raadzaam om specialisten in te schakelen.

De bandenspanning van grasmaaierbanden en andere kleine banden

Of het nu gaat om een ​​grasmaaier grasmaaier, zitmaaier of zitmaaier maaier, de juiste bandenspanning verlengt de levensduur van uw nieuwe aanwinst op wielen. Met "geschikt" wordt in dit verband bedoeld dat ook rekening moet worden gehouden met de te vervoeren last. Let op de aanwijzingen van de fabrikant met betrekking tot de maximale bandenspanning in bar of psi.

Bestel kleine banden voor grasmaaiers, zitmaaiers en andere voertuigen in de juiste maat

Zoals bij alle banden, de bandenmaat in inches of mm zijn doorslaggevend voor de keuze. Bij het zoeken vindt u aanduidingen op de zijwanden van de banden. Deze indicaties zijn belangrijk bij het kopen van nieuwe banden:

  • Bandbreedte in inches
  • Velg diameter
  • Band hoogte
  • Verhouding tussen bandbreedte en hoogte in %. 

In onze online configurator voor kleine banden vindt u een routebeschrijving in de 16 x 6.50 - 8 structuur evenals vele andere maten voor uw zitmaaier en andere voertuigen die in de tuin of elders worden gebruikt. Het is belangrijk op te merken dat wij u kwaliteitsbanden van bekende fabrikanten aanbieden, deels ook als compleet wiel.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 500 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW en pak- en verzendkosten binnen België. Voor de waddeneilanden gelden speciale voorwaarden.

Delticom zet zich in voor het milieu!

ecoTYRE.gif - 3kbBescherming van het milieu is belangrijk voor Delticom. Daarom is Delticom met ingang van 1 januari 2014 gestart met de ondersteuning van inzameling en recycling van banden. Dit doet men via het beheersorganisme voor afvalbanden in België Recytyre. Meer informatie over de activiteiten van onze partner zijn zichtbaar op de site (www.recytyre.be)

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.be
Noot 4.73/5 - 427 Klantenwaardering

Perfect Uros T.,Gentbrugge meer