Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Onze bijdrage tot meer duurzaamheid

Duurzaam productassortiment

U vindt al duurzame en grondstofbesparende banden in ons assortiment.

Ons duurzaamheidskeurmerk

Duurzame producten verdienen bij ons een prijs.

Onze kennis als uw hulp

We geven waardevolle tips: Wat kunt u als automobilist gewoon voor uzelf doen?

Duurzaamheid begint bij de aankoop van banden, gaat verder in het dagelijkse rijgedrag en eindigt bij het professioneel afvoeren van gebruikte banden. Wij van autobandenmarkt.be - Europa's grootste online bandenverkoper - geven suggesties over dit cruciale onderwerp, geven tips over hoe u banden kunt vinden en doen verslag van welke innovatieve producten en ideeën bandenfabrikanten plannen. Alleen samen kan het doel worden bereikt - duurzamer.

Duurzaamheid is de drijfveer achter zowel consumentenkeuzes als overheidsbeleid, zoals blijkt uit de indrukwekkende groei van de markt voor groene banden. Deze banden, die milieuvriendelijke materialen en geavanceerde technologieën gebruiken, beloven aanzienlijke verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie en milieuprestaties.

Een andere overtuigende reden om te investeren in milieuvriendelijke autobanden is de toenemende populariteit van elektrische voertuigen. Deze banden helpen de prestaties van voertuigen te verbeteren en spelen een cruciale rol bij het aanpakken van de uitdagingen van de beperkte actieradius van elektrische voertuigen. De aanhoudende vraag naar milieuvriendelijke banden in de OEM-sector benadrukt de vitale rol die deze producten spelen bij het vormgeven van de toekomst van de auto-industrie.

Tijdens de prognoseperiode van 2021 tot 2027 zal de markt voor groene banden naar verwachting groeien met een CAGR van 11,02%.

De wens van consumenten naar milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen vergroot de vraag naar "groene" banden die zowel energiezuinig als milieuvriendelijk zijn. Een essentiële factor in deze banden is het type materiaal dat wordt gebruikt. Bandenfabrikanten proberen rubber te vervangen door synthetische composieten, die vaak silica bevatten. Silica vervangt het rubber in het loopvlak, minimaliseert de wrijving op de weg en verlaagt de rolweerstand. Hierdoor neemt de energie-efficiëntie toe, aangezien de rolweerstand verantwoordelijk is voor ongeveer 10-15% van het brandstofverbruik in auto's en tot 30% in vrachtwagens. Hoewel banden met een lage rolweerstand dit slechts met 2 tot 3% verminderen, zijn de bijbehorende brandstofbesparingen toch milieuvriendelijk.

Tot de marktleiders in milieuvriendelijke autobanden behoren bedrijven als Michelin, Bridgestone, Continental, Goodyear Tire & Rubber Company, Pirelli & C. SpA en vele anderen. Deze fabrikanten investeren voortdurend in productinnovatie, onderzoek en ontwikkeling, fusies en overnames en geografische expansie.

Bron: Rapport: Automotive Green Tires Market - Growth, Trends, COVID-19 Impact, and Forecasts (2022 - 2027) (09.2022) (Datum: 26.10.2023)

Wij bieden u een snelle zoektocht naar duurzamere banden

Met behulp van onze zoekfilters kunt u snel en eenvoudig zoeken naar banden die bijvoorbeeld brandstofbesparend of grondstofbesparend zijn.

Het EU-label - een essentieel onderdeel van uw bandenkeuze

Let bij het kiezen van een band op de waarden van de EU-bandenlabels. Deze geven u een goed overzicht of een band brandstofefficiënt is.

Onze montagepartners - efficiënte levering en afvoer van afvalbanden

Gebruik bij aankoop de optie om uw banden te laten monteren door een van onze partnergarages. Zo worden uw gebruikte banden ook op de juiste manier afgevoerd.

Vernieuwde banden - duurzaam en uiterst grondstofvriendelijk

Als het gaat om kwaliteit en veiligheid, kunnen vernieuwde banden zeker concurreren met gloednieuwe banden. Het bewijs hiervoor is dat u twee jaar fabrieksgarantie krijgt op vernieuwde banden - net als op nieuwe banden.

Meer informatie >

Banden voor elektrische auto's - Het moet passen!

Elektrische auto's worden steeds populairder. Zowel elektrische als hybride auto's hebben echter speciale banden nodig.

Meer informatie >