Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Motorbanden: Enduro


Enduro-banden: bijna veelzijdige motorbanden

Grote endurofietsen die straatlegaal zijn, zijn bijzonder populair. Het is duidelijk dat ze speciale banden nodig hebben om de meest uiteenlopende terreinen aan te kunnen.

Informeer u met behulp van de volgende gids over alle belangrijke punten met betrekking tot endurobanden en over de bandenfabrikanten die erg populair zijn in de branche.

Wat zijn endurobanden?

Enduro

De enduro is een motorfiets die is goedgekeurd voor gebruik op de weg, maar die zich ook op zijn gemak voelt in het terrein. Een groot pluspunt qua vrijheid als je onderweg bent en wilt genieten van het gevoel van avontuur, ook buiten drukke wegen.

Merken als Michelin, Continental of Metzeler bieden al geruime tijd naast wegbanden banden aan die dankzij hun grove maar toch diepe profiel en andere belangrijke details zorgen voor een goede grip op een onstabiele ondergrond. Ze doen het net zo goed met stenen, grind en modder. Dit betreft zowel de achterwielen als de voorwielen. Speciaal ontworpen rubbercompounds verbeteren de tractie verder.

De voor- en nadelen van moderne endurobanden

Het spreekt voor zich dat endurofietsen tot op zekere hoogte een compromis zijn. Aan het eind van de dag is dit een fiets die zowel op het parcours als op de weg thuis moet zijn. De voordelen van endurobanden kunnen als volgt worden samengevat:

 • zijn geschikt voor on-road en off-road
 • zeer weinig slijtage op onverharde wegen
 • aanzienlijk beter bestand tegen mechanische invloeden dan normale banden
 • all-terrain een goed rijgevoel
 • meer veiligheid dankzij hoge grip

Anderzijds staan ​​er ook tekorten op de lijst, die u als enduro-enthousiastelingen bekend zullen voorkomen:

 • het afrolgeluid op asfaltwegen is luider dan dat van een normale band voor de motor
 • minder grip op nat wegdek, omdat er minder contact met de grond is
 • bochten kunnen alleen met de nodige voorzichtigheid genomen worden
 • profiel slijt sneller op verharde wegen

Op basis van de genoemde voor- en nadelen speelt nog een ander aspect een rol: er is een duidelijk verschil tussen je enduro vooral gebruiken voor motorcrosswedstrijden en kiezen voor een geschikte reis-enduro op makkelijk terrein. Dan zijn dikke banden de beste keuze. De Sloveense fabrikant Mitas, net als Bridgestone, Michelin , Pirelli en andere leveranciers bestrijken grotendeels beide segmenten.

Wat zijn de beste banden voor enduro?

Pneus enduro

Omdat er veel vraag naar is in de motorwereld, worden endurobanden vaker vanuit elke hoek getest door gespecialiseerde tijdschriften. De volgende modellen worden bijvoorbeeld graag aan een vergelijking onderworpen.

 • Bridgestone BIJL
 • Bridgestone Battlax
 • ContiTrailAttack 3
 • Dunlop Geomax
 • Enduro 3 Sahara
 • Metzeler Karoo
 • Metzeler Tourance

U kunt deze en andere endurobanden direct online bestellen in onze winkel door de gebruiksvriendelijke zoekfunctie bovenaan deze pagina te gebruiken.

Wanneer endurobanden vervangen?

Of het nu voorwiel of achterwiel is: de volgende bandenwissel komt eraan. Maar wanneer precies? Wat de leeftijd betreft, moet u uiterlijk na 10 jaar nieuwe banden kopen. De reden hiervoor is dat rubbercompounds door weersinvloeden hun stabiliteit verliezen en poreus worden. Ook al besef je het tijdens het rijden niet, te oude banden op een motorfiets zijn schadelijk voor je veiligheid.

Een andere factor is de wettelijk voorgeschreven minimale profieldiepte van 1,6 mm. Dit geldt voor zowel auto's als motorfietsen. Het ligt voor de hand dat je de banden van je enduro veel eerder moet vervangen, omdat het profiel grip verliest, wat vooral op de grond erg nadelig is.

Bestel online voordelig nieuwe banden voor uw Enduro bij ons.

Of het nu gaat om de Anakee Wild enduroband van Michelin, de Karoo Street van Metzeler of andere banden: u vindt bij ons een groot assortiment voor- en achterbanden voor uw enduro tegen scherpe prijzen. Verheug u op uw volgende rit met uw nieuwe endurobanden!

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 500 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW en pak- en verzendkosten binnen België. Voor de waddeneilanden gelden speciale voorwaarden.

Delticom zet zich in voor het milieu!

ecoTYRE.gif - 3kbBescherming van het milieu is belangrijk voor Delticom. Daarom is Delticom met ingang van 1 januari 2014 gestart met de ondersteuning van inzameling en recycling van banden. Dit doet men via het beheersorganisme voor afvalbanden in België Recytyre. Meer informatie over de activiteiten van onze partner zijn zichtbaar op de site (www.recytyre.be)

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.be
Noot 4.73/5 - 427 Klantenwaardering

Perfect Uros T.,Gentbrugge meer