Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Aluminium velg

Hier vindt u Aluminium velg voor alle gangbare auto's, SUV's, terreinwagens en kleine vrachtwagens Met velgmontage set en technisch rapport.

De levertijd bedraagt ongeveer 6 werkdagen. Mocht het, ondanks onze voorzorgsmaatregelen, toch nog tot leveringsproblemen komen,wordt u daarover zo snel mogelijk geïnformeerd.

Kies voertuigmodel

Merk:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:


Aluminiumvelgen - de facelift voor uw voertuig

Aluminiumvelgen zijn erg populair, wat zeker te danken is aan het enorme aanbod van stijlvolle modellen. Aluminiumvelgen worden gemaakt van een aluminiumlegering en zijn over het algemeen iets lichter dan stalen velgen - een voordeel waarvan onder andere tuningliefhebbers profiteren. Hieronder vindt u belangrijke factoren met betrekking tot de inchmaat, hoe u de juiste velg voor uw auto kunt vinden, met of zonder band, en hoe u deze voordelig online kunt bestellen.

Hoe worden aluminiumvelgen gemaakt?

Velgen worden gemaakt van een aluminiumlegering met toevoeging van koper en/of ijzer. Magnesium wordt ook deels gebruikt om de waarde te verhogen. Er zijn drie productieprocessen voor aluminiumvelgen:

Gegoten velgen?

Aluminiumvelgen bestaan uit één stuk en worden gemaakt van gesmolten aluminium onder hoge gasdruk. Dankzij dit proces hebben ze een optimale materiaaldichtheid.

Gesmede velgen?

Deze velgen onderscheiden zich door hun uitstekende stevigheid. Vanwege de extreme materiaaldichtheid heeft de velg een verfijnd uiterlijk en is deze lichter dan andere varianten.

FlowForming-velgen

Met moderne technologie kunnen zeer stabiele aluminiumvelgen worden vervaardigd, wat meer ontwerpmogelijkheden biedt. Ze zijn ook zeer licht, wat een positief effect kan hebben op het rijgevoel en het brandstofverbruik.

De keuze voor de juiste velgen voor uw auto hangt af van uw esthetische eisen. Voor een voorselectie kunt u gebruikmaken van onze gebruiksvriendelijke online configurator voor aluminiumvelgen tijdens uw zoektocht. Indien nodig wordt aanbevolen om te zoeken naar complete wielen met een aluminiumvelg en bijpassende banden.

Ons advies: bij een bestelling van twee banden of meer is de levering gratis op uw eigen adres of bij uw garage.

Wat zijn de voordelen van aluminiumvelgen?

De velg en de band vormen een geheel en verbeteren het uiterlijk van uw voertuig. Dit geldt vooral voor aluminiumvelgen. In onze winkel heeft u de keuze uit vele aantrekkelijke ontwerpen. Esthetiek is dus een belangrijke factor voor dit type velg. Maar er zijn ook zeer praktische argumenten voor aluminiumvelgen, zoals bevestigd door verschillende tests. Enkele van deze argumenten zijn:

Aluminiumvelg

 1. Hoogwaardig gecoate aluminiumvelgen zijn minder gevoelig voor corrosie.
 2. De ophanging en schenking van het voertuig hebben minder te lijden onder een aluminiumvelg.
 3. De velg voert warmte beter af en vermindert het risico op oververhitting van het remsysteem achter de band.
 4. Door hun aard kunnen ze bijdragen aan een verbeterd rijcomfort, omdat ze soepeler reageren op oneffenheden.

Bovendien kan niet zonder meer worden gezegd dat aluminiumvelgen in combinatie met banden lichter zijn dan hun stalen tegenhangers. Dit komt soms doordat er meer materiaal nodig is voor een langere levensduur van de velg.

Aluminiumvelgen en hun ontwerpen

In tegenstelling tot stalen velgen hebben aluminiumvelgen geen nodig om een overtuigende esthetische uitstraling te hebben. U heeft bijna onbeperkte mogelijkheden om het uiterlijk van uw auto te verbeteren of aan te passen. De volgende varianten, ook beschikbaar in verschillende kleuren, behoren tot de klassiekers:

 • Velgen met 5, 6 of 7 spaken
 • Dubbele spaken
 • V-vormige spaken

Verchroomde aluminiumvelgen zijn ook een bijzonder hoogtepunt. Ze scoren punten met hun nobele uitstraling en geven uw voertuig letterlijk een nieuwe glans.

Hoe vind ik geschikte aluminiumvelgen voor mijn voertuig?

Ten eerste is het belangrijk dat de velgen en banden een algemene exploitatiegoedkeuring hebben. Pas nadat de fabrikanten deze goedkeuring hebben verkregen van het Federale Bureau voor Motorvoertuigen, kunnen ze de velgen op de markt brengen.

Een van de meest gestelde vragen is hoe groot aluminiumvelgen kunnen zijn. Het antwoord hangt af van uw voertuig. U vindt de bijbehorende gegevens, evenals andere informatie in het kentekenbewijs, deel 1, op de cijfers 20 tot 24. Als de banden en velgen van uw auto origineel zijn, vindt u alle relevante informatie, inclusief de velgdiameter in inches, op de zijkanten van de band.

U kunt ook onze online velgenconfigurator gebruiken, comfortabel vanuit huis. Het proces is gemakkelijk te begrijpen en bestaat uit verschillende stappen om het juiste aanbod te vinden:

 1. Selecteer het automerk
 2. Kies het voertuigmodel
 3. Selecteer het bouwjaar en het type
 4. Aktiveer de serie en het model

U kunt ook zoeken met behulp van de HSN (fabrikantcode) en TSN (typecode). U vindt de HSN en TSN op uw kentekenbewijs (HSN 2.1 en TSN 2.2).

Indien beschikbaar, worden verschillende ontwerpen, maten en breedtes van aluminiumvelgen aangeboden. Voor alle producten zijn PDF-documenten beschikbaar met betrekking tot de algemene exploitatiegoedkeuring en bijbehorende velgcertificaten die kunnen worden gedownload. Als u niet zeker weet of de velg geschikt is voor uw voertuig, kunt u contact opnemen met een geschikte controle-instantie (TÜV, Dekra of andere).

Aluminiumvelgen en banden

Hoeveel kosten aluminiumvelgen?

In onze winkel heeft u de mogelijkheid om losse aluminiumvelgen, banden en complete wielsets voor uw voertuig te bestellen. De volgende combinaties van aluminiumvelgen en banden zijn beschikbaar:

Vertrouw op onze ervaring als online bandenverkoper en maak gebruik van onze betrouwbare bestelservice. Geef uw eigen adres op als afleveradres of het adres van een erkende garage bij u in de buurt, zodat zij desgewenst een complete wielmontage kunnen uitvoeren. Wij wensen u een goede reis!