Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Motorbanden: Motocross


Motorcrossbanden: voor rijden op extreem terrein

Motorcrossers houden van ruig terrein als het stoffig is of als er modder in de lucht wordt geslingerd. Het is duidelijk dat er extreme eisen worden gesteld aan jou als coureur en aan de banden. Of het een pure offroad-bandn moet zijn of een band waarmee u ook op de weg kunt rijden, hangt af van uw persoonlijke behoeften.

Motocross

Hoe verschillen crossbanden?

Om recht te doen aan verschillende ondergronden, moeten motorcrossbanden voor motorfietsen worden gekozen die passen bij het betreffende terrein, waarbij ook de huidige weersomstandigheden een rol spelen. In principe bestaat het profiel van de banden uit grove nokken om de nodige grip op de grond te genereren en een optimale tractie te garanderen. De uitdaging bij het kiezen is dat elke baan en elk terrein zijn eigen kenmerken heeft:

  • Zachte grond met zand, klei en modder
  • Middelharde vloer verbindt verschillende elementen met elkaar
  • Harde grond wordt gevonden op rotsachtige paden

De banden dienen afgestemd te zijn op de huidige crossbaan (hoewel er ook banden beschikbaar zijn die een goed compromis vormen). Doorslaggevend hierbij is het rubbermengsel van de speciale motorbanden. Dit geldt voor het voorwiel EN het achterwiel, die met verschillende profielen kunnen worden uitgerust. Bovendien moeten er op officiële MX-circuits en andere FIM-cursussen hard genomen worden. Ze vormen een bijzondere uitdaging voor de achterbanden en het chassis van de motorcrossmachine.

Welke motorcrossband is de beste?

In principe kunt u vertrouwen op de kwaliteit van bekende bandenfabrikanten. Dit zijn bijvoorbeeld:

Welke fabrikant de beste banden voor motorcross aanbiedt is niet eenvoudig te beantwoorden. Er zijn allround banden en er zijn banden zoals de Mitas Winter Friction, die heel goed overweg kunnen op harde en rotsachtige grond. Hieronder een vergelijking van enkele banden:

  • De Pirelli Scorpion MX is bijvoorbeeld geoptimaliseerd voor middelzacht tot middelhard terrein. Het is een van de banden die niet op de weg mag.
  • De Days Extreme Series van Metzeler met uitstekende tractie is een van de allrounders onder de motorcrossbanden en kan deels worden ingedeeld in de categorie endurobanden.
  • Volgens de fabrikant presteert de Michelin Starcross 5 uitstekend op zachte en gemengde circuits.

Bij deze en alle andere modellen ontvangt u een voorwiel en een achterwiel die zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd.

Hoe lang gaat een motorcrossband mee?

Er is geen exacte informatie over hoe lang je op motorcrossbanden kunt rijden. Een goede aanwijzing is wanneer de randen van de noppen afgerond en versleten zijn. De grip verslechtert en daarmee de wegligging van de machine.

Waar kun je motorcrossbanden kopen?

Bij ons krijg je een grote keuze aan motorcross motorbanden van alle bekende leveranciers. Gebruik onze zoekfunctie bovenaan deze pagina - en bestel de juiste slang als je die nodig hebt!

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 500 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW en pak- en verzendkosten binnen België. Voor de waddeneilanden gelden speciale voorwaarden.

Delticom zet zich in voor het milieu!

ecoTYRE.gif - 3kbBescherming van het milieu is belangrijk voor Delticom. Daarom is Delticom met ingang van 1 januari 2014 gestart met de ondersteuning van inzameling en recycling van banden. Dit doet men via het beheersorganisme voor afvalbanden in België Recytyre. Meer informatie over de activiteiten van onze partner zijn zichtbaar op de site (www.recytyre.be)

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.be
Noot 4.73/5 - 427 Klantenwaardering

Perfect Uros T.,Gentbrugge meer