Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

X
Hulp nodig?
Ons bandenadvies voert u stap voor stap naar uw band
zoeken naar banden
Breedte
Hoogte
Diameter
Reifen Finden
Op autotype
Merk:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:

General Tire Adventurengids voor 4x4 & SUV

De moderne vierwielaangedreven auto is zowel een lifestyle statement als een symbool van echte onafhankelijkheid. Terwijl we afstand hebben genomen van het strikt utilitaire begin van de eerste 4x4-voertuigen, hebben mensen hun liefde voor de natuur en de wildernis behouden. De autofabrikanten hebben hierop gereageerd door de vierwielaandrijving te verfijnen vanaf het analoge begin. Vroeger moest alles met de hand worden bediend, met het bijbehorende zand en vuil, maar nu zijn er comfortabele stoelen en overal elektronica. Voor alle uitdagingen die we in het terrein kunnen tegenkomen, hebben we nu een reeks eenvoudige drukknoppen om ze aan te pakken.
Om op deze trend in te spelen, produceert de bandenindustrie een reeks speciale banden voor alle mogelijke gebruiksdoeleinden; van 100/0 uitsluitend gebruik op de weg tot speciale banden voor extreem off-road gebruik - en natuurlijk voor alle gebruiksdoeleinden ergens tussen deze uitersten in.

Veilig blijven tijdens het rijden met een 4x4

U dient altijd een veiligheidsgordel te dragen, behalve wanneer u door diep water rijdt. Alle ramen moeten voor 2/3 gesloten zijn om de passagiers veilig in het voertuig te houden en hen te beschermen tegen takken. De enige keer dat de ramen geopend mogen worden is bij het rijden door water. Zet uw stoel dichter dan normaal bij het stuurwiel (ca. 60 mm), zodat u een goede grip op het stuurwiel hebt en een beter zicht rondom het voertuig.
Wanneer u off-road rijdt, is het belangrijk dat u uw duimen niet aan de binnenkant van het stuurwiel legt. Bij het rijden over grote spoorvorming of kuilen kan het stuur plotseling draaien, waardoor u uw duim kunt kneuzen of zelfs ontwrichten.
Voertuigen met vierwielaandrijving gedragen zich in bochten niet op dezelfde manier als conventionele personenauto's. Door het hogere zwaartepunt kunnen 4x4-voertuigen bij het nemen van zeer snelle bochten gemakkelijker kantelen dan conventionele personenauto's. Dit geldt zowel voor onverharde als verharde wegen

Bandenspanning voor terreinwagens

Verlaging van de bandenspanning vergroot het grondcontactvlak van de band. De druk die de band op het wegdek uitoefent, wordt verminderd omdat het gewicht van het voertuig over een groter oppervlak wordt verdeeld. Deze verlaging van de bandenspanning leidt tot een verbetering van de tractie. Houd er echter rekening mee dat dit de bodemvrijheid vermindert en het risico op beschadiging van de zijwanden van de band verhoogt. Bovendien verandert het verlagen van de bandenspanning de stuur- en rijkarakteristiek van het voertuig.Het is belangrijk dat u uw voertuig vanaf de grond kent. U zou zelfs op uw knieën moeten gaan en een kijkje onder uw voertuig moeten nemen:
 • Wat zijn de laagste punten?
 • Wat kan er beschadigd raken?
 • Hoe hoog zitten de luchtinlaten en ventilatieopeningen voor de versnellingsbak en de differentiëlen?Hou deze dingen in gedachten als u off-road rijdt.
 • Begin met uw banden. Controleer ze op beschadigingen en controleer de bandenspanning van de "koude" banden voordat u gaat rijden om een correcte meting te krijgen. Investeer in een goed meetinstrument en een goede compressor - beide zijn essentieel om veilig off-road te rijden.
 • Zorg ervoor dat u voldoende brandstof bij u hebt voor de duur van uw reis, rekening houdend met het feit dat steile beklimmingen meer brandstof vergen dan gemiddeld.
 • Controleer bij langere ritten alle vloeistofniveaus (olie, koelvloeistof en water van het ruitenwissersysteem) en houd reservevloeistoffen bij u om bij te vullen.
 • Leer de limieten van uw voertuig en zijn accessoires kennen. Controleer de vrije ruimte van de bumpers, aanhangerkoppelingen, beveiligingsplaten aan de onderkant of treeplanken.
 • Maak u vertrouwd met de verschillende systemen van uw voertuig. Leer hoe u kunt schakelen tussen de verschillende standen van vierwielaandrijving - en voor welke situaties elk van deze verschillende standen geschikt is.

- Zorg ervoor dat u weet hoe u systemen zoals stabiliteitscontrole, afdalingscontrole op hellingen en differentieelsloten in- en uitschakelt. Laat u door een ervaren instructeur voorlichten over uw voertuig en de mogelijkheden en beperkingen ervan. Als u zijn uitleg volgt, kunt u maximaal genieten van uw avontuurlijke ervaring. Als u twijfelt, aarzel dan niet om te vragen.

tips voor 4x4 rijden

Obstakels

Als u een obstakel tegenkomt, moet u de volgende punten in acht nemen:
 • Bepaal het ingangs- en uitgangspunt van het obstakel.
 • Voer een visuele inspectie van het obstakel uit.
 • Zorg ervoor dat u de juiste versnelling kiest en beslis of u een lange of korte gearing gebruikt en of u het differentieelslot gebruikt.
 • Beslis vervolgens of uw 4x4-voertuig de hindernis aankan.

Tractie

Verlies van tractie kan meestal worden toegeschreven aan de volgende zaken:
 • Te weinig veerweg (één wiel van de grond)
 • Gebruik van de verkeerde versnelling
 • Te veel gas geven
 • Verkeerde bandenspanning

Als uw voertuig onstabiel wordt of slingert, stuur dan altijd bergafwaarts en houd het gas constant ingedrukt.

Aflopende hellingen

 • Afhankelijk van de helling, kiest u de eerste of tweede versnelling met lage toeren.
 • Zorg ervoor dat uw voorwielen recht vooruit wijzen.
 • Accelereeronmiddellijk om snelheid te winnen voor de klim.
 • Verminder de gasdruk als uw wielen tijdens de klim beginnen te spinnen om opnieuw tractie te krijgen.
 • Een combinatie van gas en tractie moet worden gehandhaafd tijdens een klim, nog meer tijdens overgangen.
 • Gebruik alleen de voetrem, geen koppeling.
 • Wanneer de motor stopt, laat het voertuig dan in de versnelling staan.
general-logo

Of u nu op verharde wegen of onbekend terrein rijdt, met General Tire zijn er geen grenzen. General Tire - een Continental merk met meer dan 100 jaar ervaring in de bandenindustrie - is een van de toonaangevende bandenfabrikanten en biedt betrouwbare producten voor alle soorten voertuigen. General Tire heeft banden voor elk type terrein. U kunt profiteren van het legendarische succes van de General Grabber 4x4 loopvlakserie. Kies nu uw banden en laat ze gemakkelijk bij u thuis of in uw werkplaats leveren!

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.