Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

X
Hulp nodig?
Ons bandenadvies voert u stap voor stap naar uw band
zoeken naar banden
Breedte
Hoogte
Diameter
Reifen Finden
Lees de waarden op de huidige band 

Op autotype
Merk:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:

Zip Code

or

City

Onze voordelen

Gratis verzending
Meer dan 550 station servicepartners
30 dagen beleid voor terugbetaling


Zomerbanden

Zomerbanden: het meest verkocht

Zomerbanden zijn hartstikke populair, het is de meest verkochte bandensoort en wordt ook het meest onder de auto’s gemonteerd. Het fijne van zomerbanden is dat ze in alle afmetingen verkrijgbaar zijn. Als je een net wat andere maat band hebt, wil dat met winterbanden of all seasonsbanden nog wel eens lastig zijn. Zomerbanden staan bekend om hun goede rijeigenschappen die bij temperaturen boven de zeven graden te merken zijn. Omdat het in België steeds warmer wordt en sneeuw bijna niet te zien is, zijn zomerbanden heel het jaar door een prima keuze.

De voordelen van zomerbanden

Zomerbanden hebben allereerst bij warme temperaturen een supergoede grip en een zeer korte remweg. De rubbersamenstelling is wat harder dan dat van een winterband. Hierdoor slijt hij het minst hard van alle banden. Daarnaast kun je met zomerbanden aardig wat gas geven, ze zijn bestand tegen hoge snelheden. Daarnaast produceren ze bijna geen geluid, hebben ze een heerlijke wegligging en juiste stuurprecisie. Een goed ezelsbruggetje is om zomerbanden onder de auto te laten zetten als de klok ook naar zomertijd verspringt.

Wat je verder nog moet weten over zomerbanden

De gemiddelde profieldiepte van nieuwe zomerbanden is 7,5 millimeter. Een zomerband moet vervangen worden wanneer deze nog maar 2 millimeter diepte heeft. Je kunt zelf de diepte meten met een bandenprofielmeter. Meet hiermee de diepte in het midden, maar ook de zijkanten van de band. De band zelf heeft ook slijtage-indicatoren. Deze bevatten gelijk verdeelde dwarsstreepjes in de langsgroeven over de hele bandenomtrek. Deze worden zichtbaar bij een diepte van 1,6 millimeter. Allerlei zomerbanden zijn te bestellen op autobandenmarkt.be. Er is keuze uit ruim 100 merken en 25.000 banden. Daarbij werken er in België 678 montagepartners samen die jou kunnen helpen met de bandenwisseling van winter- naar zomerbanden. 

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.