Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Stalen velgen

Hier kunt u stalen velgen voor alle gangbare auto's, SUV's, terreinwagens en bestelwagens vinden.

De levertijd is ongeveer 2-5 werkdagen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen indien een vertragingen in de levering optreedt.

Kies voertuigmodel

Merk:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:


Wat pleit voor een stalen velg in vergelijking

Of het nu voor Mercedes-Benz, Skoda, Alfa Romeo of een auto van een andere fabrikant is, er is een ruime keuze aan stalen velgen voor vrijwel alle soorten voertuigen. Wat pleit voor stalen velgen is dat ze goedkoop zijn, sterk en bijzonder winterbestendig. Als u daarentegen uw voertuig een frisse uitstraling wilt geven, komen originele ontwerpen van aluminium velgen in beeld.

Gebruik de volgende gids om te weten waar u op moet letten bij het zoeken naar de beste aanbieding.

Stalen velgen voor auto's

Wat zijn stalen velgen?

Kleine auto's zijn vaak standaard uitgerust met stalen velgen en passende banden, hoewel fabrikanten soms individuele configuratie met aluminium velgen toestaan.

De breedte van de velg wordt aangegeven in inches. Ongeacht het aantal inches van de stalen velgen, is het mogelijk om om ze esthetischer te maken. Deze bieden tegelijkertijd bescherming tegen mechanische schade aan de stalen velg, bijvoorbeeld door grind.

Waar moet u op letten bij het kopen van stalen velgen?

Hieronder vindt u een uitleg van alle belangrijke termen die u tegenkomt bij het zoeken naar geschikte stalen velgen. U vindt deze informatie op de velgen zelf en in onze productbeschrijvingen.

  • De velgdiameter wordt aangegeven in inches. Van 15 inch tot 17 inch zijn er veel verschillende breedtevarianten.
  • De velgbreedte wordt ook aangegeven in inches.
  • De offset (ET) is een even belangrijke selectiefactor. Het geeft aan in hoeverre de stalen velg binnen of buiten de wielkast valt.
  • De velgbasis en de velgrand zijn ook verkrijgbaar in verschillende varianten.
  • Het steekpatroon en het aantal boutgaten moeten ook worden aangepast. Het aantal boutgaten en de diameter van het steekpatroon variëren afhankelijk van het type voertuig, bijvoorbeeld een gewone auto of een terreinwagen.

Wat is beter: aluminium of stalen velgen?

Op het gebied van stevigheid en duurzaamheid hebben stalen velgen een voorsprong. Ze kunnen over het algemeen het hele jaar door worden gebruikt, wat bijzonder handig is als u heeft gekozen voor all-season banden.

Visueel gezien zijn aluminium velgen aantrekkelijker met hun sportieve en verleidelijke ontwerpen. Het is mogelijk om de uitstraling van uw voertuig relatief goedkoop aan te passen. Ze zijn echter duurder en gevoeliger voor mechanische schade.

Waar kunt u stalen velgen kopen?

Stalen velg

U kunt online stalen velgen bestellen in de gewenste maat bij autobandenmarkt.be. Om uw zoektocht te vergemakkelijken, vindt u bovenaan deze pagina een gemakkelijk te begrijpen configurator met twee opties:

  • U kunt uw zoekopdracht starten op basis van de autofabrikant en stap voor stap uw keuze beperken tot het model en de versie. U krijgt dan een specifiek aanbod van stalen velgen die passen bij uw auto qua inchmaat en alle andere selectiecriteria.
  • U kunt ook de fabrikantcode (HSN) en het typenummer (TSN) invoeren in de configurator. U vindt beide in velden 2.1 en 2.2 van het kentekenbewijs deel 1 (vroeger bekend als deel IA). Met deze gegevens kunnen we het exacte type van uw voertuig bepalen.

Zijn stalen velgen ook verkrijgbaar als complete wielsets?

Ja, bij ons vindt u online een ruim aanbod van stalen velgen met banden als complete wielsets. U kunt het type band kiezen dat bij u past:

Het complete wiel wordt gemonteerd en gebalanceerd geleverd, inclusief stalen velg en band. Kies nu en bestel!