We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus x
Uitloggen

0032 274702330032 27470233

X
Hulp nodig?
Ons bandenadvies voert u stap voor stap naar uw band
zoeken naar banden
Breedte
Hoogte
Diameter
Reifen Finden

Op autotype
Merk:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:

Banden voor elektrische en hybride auto's

Met stijgende registratiecijfers zijn elektrische auto's en voertuigen met hybride aandrijving niet langer een trend, maar worden ze langzamerhand een vast onderdeel van de markt. Voor elektrische auto's (of elektrische voertuigen in het algemeen) en hybriden zijn uiteraard speciale banden nodig.

Waar u op moet letten bij het kiezen van banden

Veilige grip, hoog rijcomfort en toch extreem zuinig - dat zijn de specificaties. Geen gemakkelijke opgave voor de bandenindustrie. Conventionele bandenmodellen met een lage rolweerstand (herkenbaar aan AA-labelwaarden) en een hoog draagvermogen kunnen ook geschikt zijn. In onze online shop kunnen wij u banden aanbieden die speciaal op deze eisen zijn afgestemd.

Wat zijn de nieuwste banden van fabrikanten?


Inmiddels is de term "lang en smal" ingeburgerd voor banden voor elektrische auto's. Dit verwijst naar banden met een grote omtrek en een smal loopvlak, d.w.z. banden die speciaal zijn ontworpen voor elektrische auto's. Enkele bekende fabrikanten bieden nu speciale banden voor elektrische auto's aan:
 • Michelin ePrimacy
  met tot 7% meer actieradius voor elektrische voertuigen, bandenmaten van 15 tot 20 inch
 • Continental EcoContact 6
  lager brandstofverbruik, hoge kilometerstand, hightech silica-samenstelling
 • Hankook Kinergy Eco 2
  geoptimaliseerd voor brandstofefficiëntie, verminderd rolgeluid van de band, verbeterde grip op zowel nat als droog wegdek
 • Kumho Wattrun VS31
  extreem licht dankzij het gebruik van ultramoderne materialen, rolweerstand geoptimaliseerd voor maximale brandstofefficiëntie, stille en comfortabele besturing

isen aan banden voor elektrische auto's


 • Veiligheid
  Zoals altijd is de regel: veiligheid voorop! Banden voor elektrische auto's moeten zowel een goede grip als een korte remweg garanderen, vooral bij slechte weersomstandigheden. De tweede letter op het bandenlabel - idealiter een A - duidt op zeer goede remeigenschappen in natte omstandigheden.
 • Lage rolweerstand & hoger draagvermogen
  Elektrische auto's zijn meestal zwaarder vanwege de enorme batterijen die ze bevatten. De gebruikte banden moeten daarom de juiste balans hebben tussen de verhoogde belasting enerzijds en de daaruit voortvloeiende hogere rolweerstand, bandenslijtage en energieverbruik anderzijds. Sommige bandenfabrikanten bieden banden met de XL-markering aan voor zwaardere voertuigen. Het bereiken van een zo laag mogelijke rolweerstand (efficiëntieklasse A) blijft het doel, want het is duidelijk: hoe lager de weerstand, hoe hoger de actieradius.
 • Koppel
  Door de elektrische aandrijving werken aan het begin van de acceleratie hogere koppels op de banden van elektrische en hybride voertuigen dan bij benzine- of dieselvoertuigen gebruikelijk is. Dit heeft extra invloed op de kilometerstand
 • Laag geluidsniveau
  Een laag geluidsniveau verhoogt zeker het rijcomfort. Aangezien elektrische auto's over het algemeen erg stil zijn, moet hier ook rekening mee worden gehouden bij het kiezen van banden.

Welke geschikte banden raadt autobandenmarkt.be aan voor uw elektrische auto?

Hieronder vindt u enkele uitgelichte banden - verkrijgbaar in onze winkel: