Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Motorbanden: Quad


Quadbanden & ATV-banden

Als je wilt, zijn quads een mix van een auto en een motorfiets op vier wielen. Omdat ze duidelijk verschillen van alle andere vervoermiddelen in termen van weggedrag, hebben ze speciale banden nodig, ook wel ballonbanden genoemd.

Hieronder vind je informatie over verschillende soorten quads en terreinvoertuigen, evenals technische aspecten om rekening mee te houden bij het bestellen van een set banden.

Quad

Wat is het verschil tussen een quad en een quadricycle?

De term "quad" is de afkorting van de technische term "quadricycle" en geeft direct aan dat het is uitgerust met vier wielen. Het zijn in feite recreatievoertuigen die bedoeld zijn voor racen en off-road gebruik.

De afkorting ATV staat voor All Terrain Vehicle en geeft aan dat ze voornamelijk bedoeld zijn voor gebruik op onverharde terreinen. Vaak maken vierwielaandrijving deel uit van de standaarduitrusting. Ze zijn geschikt voor professioneel gebruik, bijvoorbeeld in de bosbouw en landbouw. Ze hebben soms een differentieelvergrendeling die het weggedrag van het voertuig aanzienlijk verbetert. De banden van quads worden veel meer belast dan die van geasfalteerde wegen.

Zorg voor het juiste type banden voor de quad

Vergeleken met een motorfiets is de zoektocht naar de juiste band iets uitgebreider, wat te wijten is aan de verschillende mogelijkheden voor gebruik op de weg en off-road. De volgende onderverdeling van banden voor quads en ATV's kan als richtlijn dienen:

Quadbanden

 1. Gemengde banden voor verschillende terreinen
 2. Wegbanden en off-road banden
 3. Profielbanden en zandbanden
 4. Sneeuwbanden en winterbanden met een bijzonder hoge grip en tractie

Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van banden is het profiel. Daarnaast moet erop worden gelet of de banden goedgekeurd zijn voor gebruik op de weg of niet. Hierover vind je informatie in de algemene goedkeuring voor gebruik (ABE). Het is ook mogelijk om een individuele goedkeuring voor gebruik (EBE) te verkrijgen voor banden van quad en quadricycle met uitgelijnde wielen.

Quadbanden en technische details

In tegenstelling tot autobanden of motorbanden worden quadbanden op een aanzienlijk lagere druk opgepompt, wat gedeeltelijk te wijten is aan hun ballonvormige constructie en rubbermengsel. De volgende drukken worden aanbevolen:

 • ATV UTV als terreinvoertuigen: ca. 0,2 tot 0,5 bar
 • Wedstrijdquad: ongeveer 0,4 tot 0,7 bar.
 • Wegquad: ongeveer 0,4 tot 0,9 bar.

Vanwege hun hogere zwaartepunt en specifieke rijgedrag hebben quads en ATV's speciale banden nodig. Ten eerste zijn de afmetingen belangrijk om ervoor te zorgen dat de maat geschikt is. Meestal worden ze uitgedrukt in inches (1 inch is gelijk aan 2,54 cm):

 • Diameter van quadbanden
 • Bandbreedte
 • Velgdiameter

Vervolgens vind je dezelfde informatie als voor je auto op de zijwanden van de banden. Dit omvat onder andere:

 • Bandbreedte ten opzichte van de hoogte van de band
 • De letter R staat voor radiaal, wat verwijst naar radiaalbanden.
 • Belastingsindex per quadband of ATV-band
 • Snelheidsindex in letters geeft de maximaal toegestane snelheid aan.
 • Aanduidingen of het een tubeless variant betreft of dat een binnenband vereist is als accessoire.
 • Aanduidingen over de leeftijd van de band

Ongeacht het merk hebben de verschillende profieltypes met hun eigen benamingen een andere bijzonderheid.

Wat zijn de beste banden voor quads?

In principe bieden alle bekende fabrikanten kwaliteit tegen een redelijke prijs. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Maxxis
 • SunF
 • Cheng Shin
 • Kenda

Het assortiment omvat voor- en achterbanden om aan de specifieke behoeften te voldoen.

Waar kan ik banden kopen voor quads en ATV's?

Bij ons vind je banden voor je quad, quadricycle of UTV van alle bekende leveranciers in verschillende maten, evenals motorbanden tegen een voordelige prijs. Gebruik onze eenvoudig te begrijpen zoekfunctie voor quadbanden bovenaan deze pagina om de variant te vinden die bij je past.

Als je nog vragen hebt, staat onze hotline van maandag tot vrijdag van 7.00 tot 22.00 uur tot je beschikking. We helpen je graag verder.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 500 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW en pak- en verzendkosten binnen België. Voor de waddeneilanden gelden speciale voorwaarden.

Delticom zet zich in voor het milieu!

ecoTYRE.gif - 3kbBescherming van het milieu is belangrijk voor Delticom. Daarom is Delticom met ingang van 1 januari 2014 gestart met de ondersteuning van inzameling en recycling van banden. Dit doet men via het beheersorganisme voor afvalbanden in België Recytyre. Meer informatie over de activiteiten van onze partner zijn zichtbaar op de site (www.recytyre.be)

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.be
Noot 4.73/5 - 427 Klantenwaardering

Perfect Uros T.,Gentbrugge meer