Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Motorbanden: Scooters / Brommers


Scooterbanden, brommerbanden en meer: de selectiecriteria

De profielen van scooterbanden en brommerbanden spelen een belangrijke rol. Een goede grip zorgt voor veilig rijden, zelfs in bochten. Of het nu gaat om Michelin, Continental of andere gerenommeerde merken, bij ons vindt u een ruime keuze aan scooterbanden, brommerbanden en motorbanden.

Informeer uzelf nu over het aanbod en hoe u de juiste banden voor uw brommer of scooter kunt vinden met behulp van onze configurator.

Brommerbanden

Copyright: Askolds @ iStock

Het verschil tussen bromfiets, scooter, motorcross, brommer en step

Vaak worden de genoemde termen door elkaar gebruikt, wat tot verwarring kan leiden bij het zoeken naar de juiste banden. Hieronder hebben we een lijst samengesteld die u snel een idee geeft:

 • Bromfiets: Deze term is een samentrekking van "motor" en "fiets". Ze zijn uitgerust met pedalen en een motor. Afhankelijk van de variant is de maximumsnelheid 25 km/u. Enkele historische vertegenwoordigers zijn bijvoorbeeld modellen van Zündapp, Kreidler of Herkules.
 • Brommer: Visueel lijken ze op bromfietsen, maar er is een verschil in vermogen. De wet staat een maximumsnelheid van 45 km/u toe, wat hogere eisen stelt aan brommerbanden. Een typische vertegenwoordiger komt van het merk Simson met zijn nostalgische charme uit het oosten.
 • Scooters: Onder de onderscheidende kenmerken vinden we het vermogen en dus de vraag naar het vereiste rijbewijs en de leeftijd waarop ze kunnen worden bestuurd. Krachtige toerscooters zijn zeer populair, maar de eisen aan scooterbanden zijn aanzienlijk hoger.
 • Step: De term vertaalt zich ook naar "step". Meestal gaat het om elektrische steps die speciale banden vereisen afhankelijk van hun vermogen en die de laatste tijd erg populair zijn geworden.

Deze specificaties laten zien dat er verschillende banden nodig zijn, waarvan de meeste tubeless (TL) varianten zijn.

Hoe vindt u de juiste banden voor uw brommer?

Of het nu Continental, Metzeler, Michelin, Heidenau of een andere gerenommeerde fabrikant is, een doorslaggevende factor bij het zoeken is de juiste bandenmaat. De details staan vermeld op de zijwanden van het voor- en achterwiel. De volgende informatie is van belang, waarbij u in principe moet uitgaan van de voorschriften van de fabrikant:

 • Bandbreedte in mm
 • Verhouding tussen de breedte en hoogte van de banden in %
 • Bandtype: radiaalband (R) en diagonaalband (D)
 • Velgdiameter in inches
 • Informatie over het draagvermogen van brommer- en scooterbanden
 • Snelheidsindex in de vorm van een letter
 • Het DOT-nummer geeft de fabricagedatum aan (week/jaar)

Deze informatie stelt u in staat om uw keuze exact te beperken voor uw bestelling. Dit geldt zowel voor brommerbanden als voor scooterbanden en stepbanden.

Wat is de minimale profieldiepte voor een brommerband?

Of het nu gaat om tubeless scooterbanden of varianten met een binnenband (TT = Tube-Type), de wettelijk voorgeschreven minimale profieldiepte voor uw scooter, brommer of step is 1 mm. Alle genoemde voertuigen vallen onder de categorie bromfietsen.

Als de minimale profieldiepte niet wordt nageleefd, kunnen er boetes worden opgelegd. Bovendien kan de verzekeringsdekking verloren gaan bij problemen.

Wanneer moeten scooterbanden worden vervangen?

Er zijn verschillende criteria die rechtvaardigen dat banden worden vervangen. Naast het minimale profiel speelt ook de leeftijd van de scooter- en brommerbanden een belangrijke rol. Vervanging wordt aanbevolen na ongeveer 6 jaar, afhankelijk van hun staat. Controleer regelmatig het zichtbare verouderingsproces van de banden om de veiligheid te waarborgen.

Winterbanden zijn niet verplicht voor brommers, scooters en motoren, daarom is het niet noodzakelijk om ze te vervangen. Aangezien bromfietsen voornamelijk op korte afstanden worden gebruikt, vindt u in onze winkel een selectie van winterbanden die geschikt zijn voor uw brommer of scooter. Ze onderscheiden zich door een betere grip, wat aanzienlijke voordelen biedt in ongunstige wegomstandigheden.

Bestel nu de juiste banden online tegen een voordelige prijs

Om het zoeken naar banden voor uw voertuig te vergemakkelijken, staat onze online configurator bovenaan deze pagina tot uw beschikking. Met behulp daarvan kunt u de bandenmaat in inches kiezen, evenals alle andere informatie, en ontvangt u het passende aanbod op voorraad.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 500 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW en pak- en verzendkosten binnen België. Voor de waddeneilanden gelden speciale voorwaarden.

Delticom zet zich in voor het milieu!

ecoTYRE.gif - 3kbBescherming van het milieu is belangrijk voor Delticom. Daarom is Delticom met ingang van 1 januari 2014 gestart met de ondersteuning van inzameling en recycling van banden. Dit doet men via het beheersorganisme voor afvalbanden in België Recytyre. Meer informatie over de activiteiten van onze partner zijn zichtbaar op de site (www.recytyre.be)

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.be
Noot 4.73/5 - 427 Klantenwaardering

Perfect Uros T.,Gentbrugge meer