Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Kies voertuigmodel

Merk:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:

Raadpleeg het kentekenbewijs voor de gegevens. Om u de juiste velgen voor uw voertuig te kunnen aanbieden, hebben wij uw voertuiggegevens nodig. U vindt het merk in veld D.1 van uw kentekenbewijs en verdere gegevens in veld D.2 (type/variant).
1.
Selecteer voertuig
Selecteer voertuig
2.
Selecteer velg
Selecteer velg
3.
Selecteer band
Selecteer band
4.
Bestel
Bestel

Onze meest populaire velgen

Geschikt voor VW, Audi, BMW, Mercedes, Skoda.
ALUTEC Freeze
6.5 x 16ET 50
ALUTEC Freeze
ALUTEC Grip
6 x 15ET 38
ALUTEC Grip
RIAL Lugano
7.5 x 17ET 47
RIAL Lugano
DEZENT TZ dark
6.5 x 16ET 50
DEZENT TZ dark
DEZENT TD
6.5 x 15ET 42
DEZENT TD

Winterwiel compleet met lichtmetalen velg: perfect aangepast aan uw auto

In het verleden werden winterbanden gemonteerd op stalen velgen, bekend om hun robuustheid. Tegenwoordig is het aanbod van aluminium wintervelgen aanzienlijk gegroeid, aangezien bekende fabrikanten op de groeiende vraag hebben ingespeeld met technische ontwikkelingen.

Gebruik de volgende koopgids om meer te weten te komen over het wiel compleet met winterbanden en aluminium velgen geschikt voor de winter.

Wat zijn complete aluminium winterwielen?

In tegenstelling tot all-season banden zijn winterbanden en zomerbanden perfect aangepast aan de weersomstandigheden - de rubbersamenstelling en het profiel zijn perfect aangepast aan typische wegomstandigheden. In de winter rijden met winterbanden is daarom zinvol. aluminium velgen zijn stijlvol en geven je auto een geheel nieuwe look als je de juiste keuze maakt. We hebben het over optische afstemming.

Bij ons ontvangt u een compleet winterwiel met aluminium velg in het gewenste design - gemonteerd en uitgebalanceerd, rijklaar.

Compleet aluminium winterwiel

Copyright @ black_magic – Fotolia

Zijn complete winterwielen met aluminium velgen nuttig?

In principe is het antwoord ja, als aan uw kant aan de basisvoorwaarden wordt voldaan. Technisch en esthetisch gezien spreekt alles voor een set complete winterwielen bestaande uit velgen en banden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een compleet wiel met winterbanden en aluminium velgen?

Het is belangrijk om te weten dat niet alle aluminium velgen geschikt zijn voor de winter. Een feit dat voor leken niet gemakkelijk te herkennen is. Als het complete wiel verkeerd wordt gemonteerd, kan de velg al in de eerste winter beschadigd raken door sluipende corrosievorming door onvoldoende lak.

Welke winterbanden kan ik gebruiken voor het complete winterwiel?

Juridisch gezien en in verband met de in de hele EU geldende regels, is het doorslaggevend dat winterbanden, net als all-season banden, worden gemarkeerd met het Alpine-symbool. Dit geldt voor alle banden die na 1 januari 2018 zijn geproduceerd. Het symbool bestaat uit een silhouet van een berg met drie toppen, met een sneeuwvlok in het midden. Voor oudere modellen met het M+S-symbool en geproduceerd tot eind 2017 geldt een overgangsperiode tot september 2024.

Vind online complete winterwielen voor uw auto en bestel ze voordelig.

Om uw nieuwe complete wiel te kiezen, kunt u verwijzen naar de originele banden als deze als eerste op uw auto passen. U vindt alle nuttige informatie op de zijwand van de band, van de diameter in inches tot het DOT-nummer (week en jaar van productie). Onze complete wielconfigurator (bovenaan deze pagina) staat tot uw beschikking. Het is gemakkelijk te begrijpen en u kunt op twee manieren zoeken:

  • Via de autofabrikant voert u uw model, voertuigtype, bouwjaar en serie en model in.
  • Met behulp van de HSN (fabrikantnummer) en de TSN (typesleutelnummer) kunt u direct bepalen welk compleet wiel inclusief velg en band geschikt is voor uw auto.< /li>

Configureer nu uw perfecte complete winterwiel met aluminium velg!