Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Kies voertuigmodel

Merk:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:

Raadpleeg het kentekenbewijs voor de gegevens. Om u de juiste velgen voor uw voertuig te kunnen aanbieden, hebben wij uw voertuiggegevens nodig. U vindt het merk in veld D.1 van uw kentekenbewijs en verdere gegevens in veld D.2 (type/variant).
1.
Selecteer voertuig
Selecteer voertuig
2.
Selecteer velg
Selecteer velg
3.
Selecteer band
Selecteer band
4.
Bestel
Bestel

Onze meest populaire velgen

Geschikt voor VW, Audi, BMW, Mercedes, Skoda.
ALUTEC Freeze
6.5 x 16ET 50
ALUTEC Freeze
ALUTEC Grip
6 x 15ET 38
ALUTEC Grip
RIAL Lugano
7.5 x 17ET 47
RIAL Lugano
DEZENT TZ dark
6.5 x 16ET 50
DEZENT TZ dark
DEZENT TD
6.5 x 15ET 42
DEZENT TD

Complete aluminium velgen met all-season banden

All-season banden, ook wel all-weather banden genoemd, zijn ontworpen om zowel in de zomer als in de winter te worden gebruikt. Een van de belangrijkste voordelen is dat het niet meer nodig is om twee keer per jaar banden te wisselen. Door technische ontwikkelingen kunt u bij ons nu niet alleen het complete wiel met stalen velgen krijgen, maar ook met aluminium velgen, die dankzij verschillende coatings ook wintervast zijn.

Gebruik de volgende gids om het juiste complete aluminium wiel met all-season banden voor uw voertuig te vinden.

Waarom kiezen voor een compleet wiel met all-season banden?

Als online bandenprofessionals raden we over het algemeen specifieke zomer- en winterbanden aan. De belangrijkste reden is dat de rubbercompounds van de banden, net als de profielen, beter aangepast zijn aan de respectievelijke weersomstandigheden. Voor banden die het hele jaar door worden gebruikt, zijn er enkele compromissen. Verschillende tests bevestigen echter dat all-weatherbanden steeds beter presteren. Een ander voordeel van complete wielen met all-season banden is dat ze snel gemonteerd kunnen worden.

Tip: All-season banden zijn een goede keuze als u met uw voertuig voornamelijk in gematigde klimaten rijdt. Als je woonplaats daarentegen in een bergachtige en alpiene omgeving ligt of als je regelmatig op skivakantie gaat, complete wielen in aluminium met winterbanden en volledige aluminium velgen met zomerbanden worden aanbevolen.

Herken all-weatherbanden

Als je gekozen hebt voor een compleet all season wiel, is het belangrijk om te weten hoe je all season banden, ook wel All Season banden genoemd, herkent. In Duitsland worden vierseizoenenbanden wettelijk beschouwd als winterbanden, vandaar het belang van de twee hieronder uitgelegde symbolen op de zijwanden van de band:

  • Het symbool M+S staat voor natte sneeuw en sneeuw. Je vindt het op all-season banden die vóór januari 2018 zijn geproduceerd. In een overgangsfase kunnen de banden nog tot 2024 op het wiel worden gemonteerd.
  • Het Alpensymbool is de huidige standaard. Het is herkenbaar aan een gestileerde driepuntige bergrug, met in het midden een sneeuwvlok. Het komt overeen met de geldende regelgeving in de EU.
  • Het symbool berg en sneeuwvlok wordt ook gebruikt voor all-season banden.

Of je de all-season banden nu op een compleet wiel gebruikt in combinatie met aluminium velgen of monteert op een stalen velg staal hangt af van uw persoonlijke ideeën. In beide gevallen is het aanbod bij ons erg breed.

Banden voor alle seizoenen

Copyright @ black_magic – Fotolia

Aluminium velgen of liever een stalen velg voor het complete wiel met all-weather banden?

Het antwoord op de vraag of je voor een aluminium of stalen velg moet gaan, hangt af van meerdere factoren. In principe zijn aluminium velgen kwetsbaarder dan stalen velgen. Bekende velgenleveranciers hebben echter sterke verftechnieken en coatings ontwikkeld, zodat er vandaag de dag een ruime keuze aan slijtvaste aluminium velgen is. Niets belet u om ze te gebruiken met uw auto, zomer of winter.

Wanneer moet ik de all-weatherbanden van mijn complete wiel vervangen?

Als de minimale profieldiepte van 1,6 mm niet wordt bereikt, is deze wettelijk afgelopen. ADAC en andere soortgelijke organisaties adviseren echter een profieldiepte van ongeveer 4 mm voor all-weatherbanden om het rijgedrag op nat en besneeuwd wegdek zo goed mogelijk te behouden. Daarnaast bepaalt ook de profieldiepte of de remweg van uw voertuig kort is.

Wat de leeftijd van de banden betreft, is het aan te raden om ze na 6 jaar te vervangen, aangezien de rubbercompounds van een all-season compleet wiel meer te lijden hebben onder verschillende weersomstandigheden. U kunt de leeftijd van uw banden bepalen aan de hand van het DOT-nummer, dat uit vier cijfers bestaat. Je vindt ze op de zijwand van je banden. De eerste twee geven de week aan, de laatste twee het jaar.