Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Vernieuwde banden

Zijn Gecoverde Banden het Waard om Te Kopen? Voor- en Nadelen van Gecoverde Banden

Als je overweegt om gecoverde banden te kopen, maar je weet niet zeker of het de juiste oplossing voor jou is, lees dan verder om de voor- en nadelen van deze technologie te ontdekken. Het coveren van banden is een proces waarmee je de oorspronkelijke eigenschappen van het gebruikte model kunt herstellen door een nieuw loopvlak te plaatsen op de locatie van het oude of zwaar versleten loopvlak.

Hoe herken je gecoverde banden?

Recycling van banden

Gecoverde banden zijn gemarkeerd met het symbool "Regroovable". Gecoverde winterbanden, gecoverde zomerbanden en gecoverde banden voor alle seizoenen zijn op dezelfde manier gemarkeerd, maar verschillen alleen in hun standaard seizoensgebonden symbolen.

Welke banden kunnen worden gecovered?

Het loopvlak moet dezelfde diepte hebben als het karkas dat de basis vormt voor de loopvlakvernieuwing. De banden moeten een minimale profieldiepte van 2-3 mm hebben, en zowel winter- als zomerbanden kunnen worden gecovered.

Welk percentage van de oude band wordt vervangen door de nieuwe massa?

Tijdens het coveren van banden wordt slechts 20-30% van de gebruikte massa voor de productie van banden vervangen door nieuwe materialen. Goedkopere gecoverde banden vereisen meer dekking.

Welke soorten gecoverde banden zijn er?

Bij "heet" coveren wordt een ruw rubbermengsel aangebracht op het voorbereide karkas en vervolgens vulcaniseerd in een pers onder hoge druk en temperatuur. Bij "koud" coveren wordt het eerder vulcaniseerde loopvlak "gelijmd" op de band.

Is het veilig om gecoverde banden van een bepaalde bron te gebruiken?

Het gebruik van gecoverde banden van een bepaalde bron is niet per se gevaarlijk.

Voordelen van gecoverde banden:

Bandenonderzoek

  1. Economisch - de prijs van een gecoverde band is minstens 30% lager dan de goedkoopste nieuwe banden voor auto's.
  2. Vermindert het risico op aquaplaning - veel gecoverde banden hebben een dieper profiel dan standaard banden.
  3. Lagere operationele kosten - optimaal gebruikte vrachtwagenbanden kunnen 2-3 keer worden gecovered.
  4. Milieuvriendelijk - het proces van het coveren van banden belast het natuurlijke milieu minder dan de productie van nieuwe banden.

Nadelen van gecoverde banden:

  1. Groter risico op karkasdefecten.
  2. Kortere rijafstand tot vervanging in vergelijking met nieuwe banden.
  3. Bepaalde bandkenmerken (geluid, grip, stuurprecisie) kunnen slechter zijn dan bij nieuwe banden.

Autobandenmarkt.be biedt betaalbare en snelle gecoverde banden van gerenommeerde merken. Met hun gebruiksvriendelijke website en snelle verzending, kun je eenvoudig de juiste gecoverde banden voor jouw voertuig vinden en snel laten bezorgen. Kies voor kwaliteit, betaalbaarheid en gemak bij autobandenmarkt.be.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 500 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW en pak- en verzendkosten binnen België. Voor de waddeneilanden gelden speciale voorwaarden.

Delticom zet zich in voor het milieu!

ecoTYRE.gif - 3kbBescherming van het milieu is belangrijk voor Delticom. Daarom is Delticom met ingang van 1 januari 2014 gestart met de ondersteuning van inzameling en recycling van banden. Dit doet men via het beheersorganisme voor afvalbanden in België Recytyre. Meer informatie over de activiteiten van onze partner zijn zichtbaar op de site (www.recytyre.be)

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.be
Noot 4.73/5 - 427 Klantenwaardering

Perfect Uros T.,Gentbrugge meer