Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Zoek motorbanden
Breedte
Hoogte

Diameter
Reifen Finden

Kies Motorfiets
Fabrikant:
Capaciteit
Model:
Type:

Koop motorbanden - heb nu meer plezier op de weg

Of u nou op een landweg rijdt, in de stad of op bergpassen: De juiste keuze van motorbanden zorgt voor de nodige grip. Door het slijten op de weg behoren banden tot de meest belaste onderdelen van uw motorfiets. Zodra het loopvlak begint te verzwakken, is het zinvol om nieuwe motorbanden te bestellen, zodat uw motor weer soepel rijdt.mo-tyre

Wanneer is een motorband versleten?

De wettelijke minimumprofieldiepte voor een motor is 1,6 mm. Voor lichte motoren is deze vastgesteld op 1 mm. In beide gevallen zijn dit de absolute grenzen voor bandenslijtage. Als de profieldiepte van de band onder deze limiet komt, heeft dat gevolgen voor uw verzekeringsdekking. Uiterlijk bij een profieldiepte van 2 mm moet u uw banden vervangen om de grip en het rijgedrag van uw motorfiets te behouden. Daarbij komt nog de veiligheidsfactor op nat wegdek.

U kunt de profieldiepte meten in het middelste gedeelte van het hoofdprofiel in de brede groeven. Een goede hulp is het 1-euromuntstuk met zijn rand van 3 mm in de gouden kleur. Als deze volledig in het profiel verdwijnt, is alles in orde tot zover. Zodra het zichtbaar wordt, is het tijd om nieuwe motorbanden te kopen.

Tip:Als u van bochtige wegen houdt, let dan extra op de conditie van het zijprofiel.

De verouderingsfactor voor motorbanden

Naast de profieldiepte is ook de algemene toestand van de motorbanden een belangrijke factor. Volgens deskundigen kunt u problemen krijgen als u uw motor zelden gebruikt en/of als hij lange tijd buiten staat geparkeerd. Wisselende weersomstandigheden beschadigen het materiaal of de banden kunnen scheuren en duidelijk zichtbare verkleuringen vertonen. In deze gevallen is het tijd om nieuwe motorbanden te bestellen.Vanaf uiterlijk 5 jaar is het ook raadzaam de banden regelmatig op beschadigingen te controleren en na 6 jaar moet u overwegen nieuwe motorbanden aan te schaffen. De exacte leeftijd kunt u controleren aan de hand van het DOT-nummer. Het bevindt zich op de zijkant van de band, waarbij de laatste 4 cijfers informatie geven over de maand en het jaar van fabricage.

De juiste banden voor verschillende motortypes

Motorbanden moeten net zo goed passen als uw kleding, van bikerjacks tot combo's inclusief bescherming en laarzen. Wij bieden speciale banden voor motorfietsen van verschillende types, van Motocross-Sport en Enduro-Varianten tot banden voor Scooters en Bromfietsen .
Banden voor toermotorrijders zijn een speciaal geval dat uw aandacht vraagt. Het bekende merk Michelin raadt bijvoorbeeld radiaalbanden aan als u liever op bochtige wegen rijdt, omdat die bijzonder goed uitblinken bij hellingshoeken. Daarentegen zijn cross-ply banden aan te bevelen als u veel bagage meeneemt op uw reis en uw motor niet ontworpen is voor hoge snelheden.Als u van plan bent vaker op een racecircuit te rijden, hebt u speciale motorbanden nodig, die door sommige bekende fabrikanten al standaard worden gemonteerd. Aangezien goedkeuring op de weg noodzakelijk is om te komen waar u in de eerste plaats naartoe wilt, moet u ten minste een deel van de tijd compromissen sluiten. Het is echter belangrijk dat u zich altijd op kwaliteit concentreert wanneer u topsnelheden op het circuit nastreeft. Kijk bij het zoeken naar dit soort banden vooral naar de snelheidsindex van de motorbanden.

Is het de moeite waard om goedkope motorbanden te kopen?

Het antwoord op deze vraag hangt grotendeels af van de vraag of het gaat om merk motorbanden van bekende leveranciers als Bridgestone of Pirelli. Met merkloze banden loopt u het risico dat ze gevaarlijke situaties veroorzaken met onvoorspelbare rijeigenschappen bij slechte weersomstandigheden. Bovendien is de kans groter dat u last krijgt van het ongewenste shimmy-effect, waarbij het stuur bij bepaalde snelheden gaat klapperen.

Tip: Om geld te besparen op nieuwe banden, kunt u bij ons hoogwaardige motorbanden per paar kopen. Afhankelijk van het merk en het product geven wij u een korting die uw portemonnee ontziet.

Welke motorbanden passen op welke velgen?

De wisselwerking tussen motorbanden en motorvelgen is van doorslaggevend belang voor het weggedrag en de rijdynamiek. Er is geen pasklaar antwoord, aangezien verschillende factoren van belang zijn. De bandenmaat en de mogelijke bandbreedte worden bepaald op basis van de bestaande velgbreedte. Maar ook het type motor waarop u rijdt, speelt een rol bij de aanschaf van de juiste motorbanden. In het verleden was het goedkeuringscertificaat van de fabrikant een betrouwbaar criterium. Inmiddels moet u voor banden met gewijzigde parameters qua constructie en afmetingen een deskundig advies inwinnen, waarvoor u een vergoeding moet betalen. Bij de aankoop van nieuwe motorbanden moet u ook letten op de EU-typegoedkeuring en de goedkeuring van de band.

Populaire elektrische motorfietsen en bijpassende banden

Op dit moment zijn elektrische motorfietsen nog steeds de uitzondering op de wegen. Verrassend genoeg is Harley Davidson een van de pioniers op dit gebied. Zero Motorbikes is een andere fabrikant van E-bikes uit de VS. KTM heeft met zijn Freeride-model een E-Enduro in zijn gamma. We kunnen verwachten dat in de toekomst zowel gevestigde als tot nu toe vrij onbekende leveranciers de markt zullen betreden.
Afgezien van de nieuwe rijervaring zijn motorbanden, afhankelijk van het type motor, aan dezelfde fysieke en mechanische omstandigheden onderhevig als alle andere modellen met verbrandingsmotor. Daarom kiezen de meeste mensen bij de aanschaf van standaardbanden voor merkkwaliteit van bekende leveranciers.

Het inrijden van nieuwe motorbanden

Het is belangrijk om nieuwe banden voor motoren voorzichtig in te rijden. Vers gemonteerd hebben ze nog een glad oppervlak met weinig grip. Dit is vooral merkbaar in hellende posities - het risico bestaat dat u wegglijdt als u onvoorzichtig rijdt.Let op de specificaties van de fabrikant over het aantal kilometers dat nodig is om de banden in te rijden, gebaseerd op ervaringen uit het verleden. Of de nieuwe motorbanden vanaf 50, 100 of 200 km hun volle potentieel ontwikkelen, hangt af van uw rijstijl en de routes die u voor deze fase kiest.Gebruik onze website om nieuwe motorbanden te bestellen. Beperk uw zoekopdracht tot het type motorfiets, de bandenmaat, de snelheidsindex en de fabrikant van uw voorkeur. Of begin uw zoektocht met behulp van het merk van uw motor. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om nieuwe banden voor uw motor te vinden!
mo-tyre

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.