Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

banden voor aanhangwagens


Trailerbanden

Aanhangers zijn handig - ze kunnen dingen vervoeren die niet in een auto passen. Bedrijven gebruiken aanhangers, net als eengezinswoningen die soms naar het milieupark moeten rijden of grote aankopen moeten doen bij een bouwmarkt, bijvoorbeeld omdat de oprit geasfalteerd moet worden. Categorie B van het rijbewijs staat het besturen van een auto met aanhangwagen toe zolang deze niet meer weegt dan 750 kg. Is het zwaarder, dan is rijbewijs BE noodzakelijk. Met de auto is de totale toegestane lading 3,5 ton (exclusief ondersteunende ladingen en opleggers). Het leeggewicht van de auto moet echter altijd groter zijn dan het gewicht van de beladen aanhanger.

Leeftijd en diepte profiel van aanhangerbanden

Trailer banden

Ook als de aanhanger maar af en toe wordt gebruikt, moet deze veilig zijn voor het verkeer. De staat van de trailerbanden is er daar één van. Dit moet altijd worden gecontroleerd voordat u de weg op gaat. Enerzijds is de profieldiepte van de aanhangerbanden belangrijk. Zoals bij alle andere voertuigen schrijft de wetgeving 1,6 mm voor. 3 mm is echter meer aan te bevelen - onder deze waarde verslechteren de rijeigenschappen. Onderzoek ook de trailerband op beschadigingen en bekijk het DOT-nummer dat op de zijkant van de band is gegraveerd.

Het geeft de leeftijd van de band aan, die niet hoger mag zijn dan acht jaar, omdat de band dan poreus wordt en niet meer voldoende veiligheid biedt. Het DOT-nummer 3114 betekent bijvoorbeeld dat deze band is geproduceerd in de 31e kalenderweek van het jaar 2014. Natuurlijk moet ook de bandenspanning van tijd tot tijd worden gecontroleerd. Het mag niet te laag zijn, omdat dit schade aan de band en de velg bevordert.

Goedkope aanhangerbanden online bestellen

Bestel uw aanhangerbanden voordelig online bij autobandenmarkt.be. Profiteer van ons ruime aanbod van topmerken en modellen aanhangerbanden, snel en direct bij u thuisbezorgd. Vind de banden die bij uw budget passen en vervoer uw goederen veilig. Bestel nu voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Top kwaliteit industrie banden

IndustriebandenVan heftruckbanden via aanhangerbanden tot banden voor bouwmachines vindt u nu bij ons ook industriebanden

Korting

Wanneer u een groter aantal (meer dan 10) vrachtwagenbanden nodig hebt, gelieve een e-mail te sturen aan: Korting

Scherpe prijzen:

  • Klanten geven aan 20 tot 25% voordeliger uit te zijn in vergelijk met de reguliere bandenhandel
  • Alle prijzen zijn inclusief verzendkosten en BTW in Nederland België
  • Lage montagekosten vanaf 7,50* EURO per band (*Afhankelijk van het montagepunt)