Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Industriebanden


Tractorbanden - de specialisten onder de banden

Of het nu gaat om een ​​tractor met oplegger, een graafmachine, een lader op banden of mijnbouw machines: u heeft speciaal geselecteerde banden nodig die perfect zijn afgestemd op de betreffende eisen. In hun toepassingsgebieden verschillen ze aanzienlijk van de banden die op een normale auto worden gebruikt.

Hier leest u waar u op moet letten bij het zoeken naar geschikte tractorbanden en andere speciale banden.

Tractorbanden voor de landbouw

Ook wel landbouwtractorbanden of AS-banden genoemd, deze banden hebben een speciaal profiel nodig om de kracht van voertuigen op los terrein te kunnen benutten. Gevestigde fabrikanten op dit gebied zoals BKT (Balkrishna Industries Limited) zijn zich bewust van deze uitdagingen en bieden tractorbanden van hoge kwaliteit in hun assortiment. Ook de Fitker-serie van KLEBER is erg populair.

Welke tractorband past op welke velg?

Tractorbanden

Of je nu BKT-banden nodig hebt of landbouwbanden van een ander merk, bijvoorbeeld Continental, KLEBER en Trelleborg: Net als bij een normale auto bestemd voor het wegverkeer, moet bij het zoeken rekening worden gehouden met verschillende factoren. Het goede nieuws is dat er dankzij de ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation) en de ISO 5775-norm duidelijkheid is gekomen op landbouwgebied, met name voor tractorbanden. Bandenmaten zijn als volgt:

  • Breedte van banden voor uw tractor in mm
  • Zijwandhoogte (weergegeven als een percentage van de bandbreedte)
  • Type tractorbanden (R staat voor radiaal, maar landbouwbanden zijn meestal diagonaalbanden).

Net als bij alle andere banden vind je deze informatie direct op de wang van de band, zodat deze uiteindelijk ook op de velg past.

Hoe lang gaan tractorbanden mee?

Als het normale tractorbanden zijn, is de wet vereist dat ze moeten worden vervangen als de resterende profieldiepte niet meer dan 50% van het profiel bereikt. Het is aan te raden om de banden van uw tractor visueel te inspecteren om te controleren of deze nog bruikbaar zijn. De volgende schadegevallen pleiten voor wijziging:

  • er zijn defecten in het butylrubber van de tractorbanden
  • het karkas van een band voor de landbouwmachine is beschadigd
  • Een beschadigde zijwand en schade aan de rand van de velg moeten ook vervangen worden.

Deze criteria zijn ook van toepassing op EM-banden die worden gebruikt voor grondverzet.

Hoeveel kosten tractorbanden?

Gebruik de overzichtelijke zoekfunctie voor tractorbanden bovenaan deze pagina en vergelijk direct de betreffende prijs per wiel!

Van banden voor uw tractor tot banden voor uw landbouwmachine of vrachtwagen: in onze online winkel kunt u bijna alle soorten AS-banden op bestelling of op aanvraag verkrijgen bij banden voor vrachtwagens en andere modellen.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 500 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW en pak- en verzendkosten binnen België. Voor de waddeneilanden gelden speciale voorwaarden.

Delticom zet zich in voor het milieu!

ecoTYRE.gif - 3kbBescherming van het milieu is belangrijk voor Delticom. Daarom is Delticom met ingang van 1 januari 2014 gestart met de ondersteuning van inzameling en recycling van banden. Dit doet men via het beheersorganisme voor afvalbanden in België Recytyre. Meer informatie over de activiteiten van onze partner zijn zichtbaar op de site (www.recytyre.be)

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.be
Noot 4.73/5 - 427 Klantenwaardering

Perfect Uros T.,Gentbrugge meer