Vrachtwagen banden


Uw mogelijkheden voor montage

Uw garageGeen angst: Ook voor vachtwagen bieden wij montage partners bij u in de buurt aan.
Naar montage partners zoeken

Vrachtwagen montagepartner gezocht

We zoeken nog garages voor de montage van vrachtwagenbanden
Aanmelden zonder kosten

Korting

Wanneer u een groter aantal (meer dan 10) vrachtwagenbanden nodig hebt, gelieve een e-mail te sturen aan: autobanden@delti.com

Grote keuze aan top kwaliteit banden:

  • Meer dan 100 merken leverbaar
  • Meer dan 35.000 verschillende bandentypes
  • Wij leveren alle soorten banden.

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.


Vrachtwagenbanden: een bandensoort apart

Vrachtwagenbanden moeten sterk zijn en van goede kwaliteit, ze moeten immers veel en zwaar transport kunnen dragen. Als een band niet naar behoren werkt, kost dat alleen maar geld vanwege oponthoud. Vrachtwagenbanden zijn er in verschillende merken, maten en soorten. Welke vrachtwagenband bij de vrachtwagen past, hangt af van wat en hoeveel je vervoert. Een vrachtwagenband die perfect aansluit, draagt bij aan een veiligere en zuinigere vervoering. En dat is wat iedereen wilt. Ook moet je je afvragen waar de band allemaal op rijdt. Is het regionaal transport, dus in steden en dorpen, en zal hij op keitjes en landweggetjes gaan rijden? Dan is het van belang dat de band berekend moet zijn op voortdurend remmen en optrekken. Moet je langs veel veebedrijven, dan is het van belang dat de band kan omgaan met modderige wegen. Internationaal transport wordt vaak via snelwegen vervoerd, waarbij de band met hogere snelheden en voortdurend wegcontact te maken krijgt. Dan is een brandstofbesparende vrachtwagenband een optie. Omdat een vrachtwagenband veel rijdt, is het van belang dat je continu kijkt naar de conditie van de band. Let op de bandenspanning in combinatie met vrachtgewicht. Onder- of overspanning is gevaarlijk en kost uiteindelijk alleen maar meer geld, hetzij in een klapband of in meer brandstofverbruik.

Een overzicht van vrachtwagenbanden

Hieronder vind je een overzicht van de beste vrachtwagenbanden:

- Bridgestone R168 Plus: geschikt voor een trailer en regionaal vervoer. De grip op nat wegdek is uitstekend te noemen. Het maximale draagvermogen per band bedraagt 4500 kilo.

- Dunlop SP244: geschikt voor trailer en internationaal vervoer. De grip op nat wegdek is goed. Daarnaast heeft de band een gunstig brandstofverbruik. Ook heeft de band een laag afrolgeluid. Het draagvermogen per band is 4500 kilo.

Meer merken, maten en soorten vrachtwagenbanden vind je op autobandenmarkt.be. Europa’s gootste online bandenmarkt met meer dan 650 montagepartners en waar je terecht kunt voor banden voor álle voertuigen.

autobandenmarkt.be - een aanbieding van Delticom AG 28.10.2020 07:09