Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Ijsland Rondreis Tips - Eindeloze Natuur en Ontspannend Stadsleven

Ijsland is een rijk vol geheimen. De woonplaats van trollen en spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden bieden eindeloze opportuniteiten voor avontuur. Enorme geisers, verbazingwekkende watervallen en majestueuze vulkanen scheppen het landschap. Dit allemaal zelf mogen meemaken - die droom werd realiteit voor de winnaars van onze grote online wedstrijd. De bandenfabrikant Continental, samen met autobandenmarkt.be kozen Ijsland als bestemming omdat het een unieke combinatie biedt van ongerepte natuur en ontspannen stadsleven in de hoofdstad Reykjavik.

Continental Logo
autobandenmarkt.be

Leer hier over de verschillende stadia van de reis en wat de deelnemers ter plaatse konden beleven.

Het Ijsland reisjournaal

Dag 1 - Aankomen in Ijsland

Het wordt spannend op de eerste dag van de reis wanneer de deelnemers kennis maken met elkaar aan de balie van Icelandair in FRA. De groep bestaat uit 15 personen waarvan 9 naar Ijsland reizen vanuit Frankfurt. De samenkomst met de andere 5 deelnemers moet wachten tot in Reykjavik. De eerste bijeenkomst neemt plaats met snacks en koffie. De deelnemers wisselen spannende informatie uit en praten over de verwachtingen die ze hebben over de komende dagen in Ijsland. Uiteindelijk kunnen ze vertrekken. Bij de aankomst staat een lokale gids te wachten op de avonturiers. Een bus brengt de groep van de luchthaven naar Reykjavik. De rit brengt het langst massieve lavavelden, een eerste blijvende herinnering voor de deelnemers. Aan het hotel leert de groep de overgebleven deelnemers kennen in een aangename bijeenkomst. De aangewezen hiervoor is de magnifieke sky bar van het hotel met adembenemende vergezichten van de kustlijn en de opera van Reykjavik.

Iceland Arrival

Dag 2 - De reis naar Hvolsvöller

Het weer op de tweede dag kon beter, maar dat deed niets aan de dorst naar avontuur van onze avonturiers. Beginnend aan het hotel namen de Land Rover Discovery voertuigen onze groep op hun eerste rondrit. De deelnemers in de individuele auto's konden communiceren via radio. De hele vloot bestond uit zes Land Rovers en twee Defenders bestuurd door onze gidsen. De reis nam hen van Reykjavik naar Hvolsvöller. Na het verlaten van de stad kwam de groep terecht in de highlangs. Dit is de eerste keer dat ze de kunnen genieten van de ongelooflijke uitgestrektheid van Ijsland. Meteen moeten de voertuigen een rivier oversteken en begint het avontuur nat. De instructeurs helpen de deelnemers in het begeleiden van de voertuigen door de rivier. Het spoor gaat verder door de onaangeraakte natuur en biedt de opportuniteit om de limieten van de auto's te testen. Nadat ze aankomen op hun bestemming hopen de kandidaten het fameuze noorderlicht te mogen aanschouwen. Ondanks dat het geluk niet aan hun zijde is was de eerste dag nog steeds zeer indrukwekkend.

Drive to the Glacier

Dag 3 - Off-road naar de Grote Geiser

Ondanks de wolken en het mistige weer is iedereen opgewonden om de dag te kunnen starten. Het eerste deel van de rit is nog op asfalt, maar al snel gaat de tour offroad. De rit met met de indrukwekkende Discovery voertuigen leidt hen door rivieren en voorbij de Myrdalsjökull, een gletsjer van 600 vierkante kilometer groot op het Mælifellssandur plateau. De eerste bestemming is de Landmannalaugar. Het hoge plateau is een populaire bestemming voor kampeerders die de natuur in dit gebied willen verkennen.

Drive to the Glacier_3

De wolken zijn weg, de hemel is schitterend blauw. Een paar deelnemers kijken enorm uit naar de hete bronnen die een temperatuur kunnen bereiken tot wel 100 graden op sommige plaatsen. Daarna klimt de groep een kleine heuvel op waar ze gepresenteerd worden met het adembenemende zicht op het hoge plateau. Op deze verbluffende achtergrond eten ze een kleine snack voordat ze verdergaan over het lavazand, recht naar Haukadalur. Hier vinden ze de meest populaire geothermische regio in Ijsland. De Strokkur is de enige overblijvende actieve geiser in het land. Om de paar minuten verschijnt een fontein die tot wel 20m hoog komt.

Deze ervaring is al indrukwekkend, maar het wordt nog beter. De volgende stop is de Gulffoss waterval, een van de Ijsland Rondreis Tips die je niet mag missen op eender welke tour. Wat de natuur hier gecreeërd heeft is werkelijk verbluffend. Van hier is het niet ver naar het Gulffoss Hotel waar de dag beëindigd wordt met een gezellig avondmaal.

Gulffoss waterfall

Dag 4 - De rit naar de Langjökull Gletsjer

Vandaag zijn de deelnemers uitzonderlijk enthousiast omdat de Langjökull gletsjer op de agenda staat. Het is de tweede grootste gletsjer in Ijsland. De voertuigen rijden recht naar de Langjökull totdat de groep even stopt voor een pauze. Vanaf dan begint de trektocht langs de gletsjer te voet. Enkel tijdens een beklimming is het mogelijk om te vatten hoe sterk het blauwe gletsjerijs afsteekt tegen de zwarte gletsjertongen.

Drive to the Glacier_2

Na de beklimming kruipt de groep terug in hun auto's en komen al snel in de modder waar ze aan den lijve ondervinden waar deze voertuigen echt toe in staat zijn. De bestemming is Borgarbyggo, een kleine gemeenschap in Vesturland. Niet ver daarvandaan ligt de Hafnarfjall, een inactieve vulkaan.

Perennial Ice

Dag 5 - Eeuwig Ijs, Natuur en Stadsleven

Op de vijfde dag waren de lavavelden nog steeds alomtegenwoordig zonder iets van hun schoonheid verloren te hebben. Het donkere zand bedekt de wereld in een dim licht, de woestuin rekt zich uit tot aan de horizon. De voertuigen verlaten nogmaals de weg om off-road in de ruige natuur terecht te komen. Deze keer is de bestemming Pingvellir national park. Dit park ligt zo'n 40 km van Reykjavik en ligt op de oevers van Þingvallavatn. Deze plaats is zeer belangrijk voor de geologische ontwikkeling van de aarde. Dit is waar de tectonische platen van Eurasië en Amerika elkaar ontmoeten, ookal drijven ze langzaam van elkaar weg. Dit resulteert in diepe spleten in het gesteente. Je kan wandelen langs de scheuren en je krijgt er een gevoel van ontwikkeling. De groep neemt een lange pauze en geniet van verse Skyr. Deze typische Ijslande kwarkkaas is voornamelijk rijk aan eiwitten.

Trip to Hvolsvöller

Daarna keert de groep terug naar de hoofdstad als onderdeel van een tour van het stadscentrum. Ijsland heeft niet alleen prachtige natuur, ook Reykjavik heeft enorm veel te bieden. De trip wordt besloten met een viergangendiner met enkel Ijslandse specialiteiten.

Dag 6 - Vertrek uit Ijsland

De laatste dag is aangebroken en het is amper 4:30 ‘s ochtends als de deelnemers zich klaarmaken voor de terugreis. De laaste dagen hebben blijvende indrukken nagelaten en ze zijn allen verloren in gedachten en herinneringen over de dingen die ze meegemaakt hebben. Aan de luchthaven is het tijd om afscheid te nemen, aangezien vijf deelnemers rechtstreeks van Reykjavik naar huis vliegen. Gedurende de vijf dagen in Ijsland hebben ze een sterke band gevormd. Het is dan ook niet verbazend dat de groep zeker nog contact wil houden. De tien overblijvenden vliegen terug naar Frankfurt, het laatste deel van hun reis waar ze nog even hun ervaringen met elkaar kunnen delen. Van hier begint iedereen aan zijn eigen reis terug naar huis.

Departure

De deelnemers waren enorm onder de indruk van de ervaringen die Ijsland voor hen in petto had. Mensen die geïnteresseerd zijn in dit prachtige land zijn misschien bekend met de Ijsland Rondreis Tips. Toch is het een onvergetelijke ervaringom het zelf te mogen meemaken als lid van een groep. De reis is niet het enige dat de deelnemers zich zullen herinneren. Het duurde niet lang vooraleer de groep een beetje familie werd. De zes dagen samen schiep een band tussen de 15 deelnemers van 15 verschillende landen, zodat ze contact willen houden na de rondreis in Ijsland via een Facebook group.

De rondreis in Ijsland begon bij het shoppen op internet. Alle winnaars hebben één ding gemeen: ze bestelden banden online. In samenwerking met Continental and autobandenmarkt.be werd een wedstrijd op poten gezet waarbij de winnaars de kans kregen om te ervaren hoe off-roading in ruige natuur echt voelt. Het aantal deelnemers was overweldigend en de winnaars konden een droom realiseren die ze al jaren koesterden.

Persoonlijke indrukken van de deelnemers

"Ongelooflijke landschappen, een leuke groep en de fantastische Land Rover Discovery voertuigen maakten van de reis een onvergetelijk avontuur." Was de samenvatting van Victor J. C.uit Spanje.

Mirena T. uit Italië is erg dankbaar voor deze ervaring:"het was op alle vlakken een geweldig avontuur."

Edvard C. uit Frankrijk voegt er aan toe: "Bedankt autobandenmarkt.be en Continental voor de geweldige reis naar Ijsland en de Land Rover Experience. Het was geweldig!"

Terug naar boven