Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Verwijderen oude banden

Drie banden

© Oleksandr Moroz FOTOLIA

Als de banden zijn versleten, heeft u weer nieuwe banden nodig. U kunt ze voordelig krijgen op autobandenmarkt.be, wat alvast het eerste probleem oplost. Echter, dient zich daarna meteen het tweede probleem op: wat doe ik met de oude banden?

Verwijdering van huisraad artikelen is niet toegestaan, omdat het ''gevaarlijk afval'' is. Sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in de verwijdering van oude banden - gratis voor klanten. Veel van onze montagepartners bieden aan om de overgebleven banden te verwijderen.

Niet alle jaarlijkse honderdduizenden verzamelde gebruikte banden worden verbrand. Velen van hen komen terug in de verkoop als coverband of de bedrijven handelen met het ruwe materiaal waarvan de band is gemaakt. Vaak wordt de service, gebruikte banden verwijderen, ook aangeboden door locale bandenhandelaars, als u daar uw nieuwe banden heeft besteld. Lokale afvalverzamelingspunten zijn een andere mogelijkheid. Soms dienen banden ook een praktisch nut, bijvoorbeeld als botsrand in go-kart parkoersen of als wipdemper in de speeltuin.

Wanneer u de banden moet verwijderen

Zelfs in de garage thuis vinden oude banden vaak een nieuwe functie, bijvoorbeeld als muurbumper, zodat voertuigen niet in contact komen met de muur. Voordat u contact opneemt met een bedrijf voor de verwijdering van oude banden, moet u overleggen of u de oude banden kunt gebruiken voor een ander doel. Natuurlijk is dit doel niet op het voertuig als beschadigde wielen of als ze een profieldiepte onder 1,6 mm hebben, want dan zijn ze niet geschikt voor de weg. De leeftijd van de banden speelt ook een rol: als de banden ouder zijn als acht jaar, zelfs als ze een paar jaar ongebruikt zijn gebleven, moeten ze vervangen worden.