Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

De juiste banden

Het kiezen van de juiste banden is belangrijk. De banden moeten niet alleen geschikt zijn voor uw auto, maar ook aangepast zijn aan de weersomstandigheden van het seizoen. Met onze bandencalculator kunt u een alternatieve bandenmaat vinden in vergelijk met uw huidige.

Winterbanden in de zomer en zomerbanden in de winter gebruiken

De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar hun banden - in de lente van winter- naar zomerbanden en in de herfst vice versa. Sommige besparen zichzelf de moeite en gebruiken all-seasonbanden in de plaats. Er zijn maar twee mogelijkheden om in elk seizoen veilig op de weg te rijden. Winterbanden in de zomer en zomerbanden in de winter, zijn echter geen optie. Maar waarom niet?

Zomerbanden in de winter zijn nu eenmaal verboden in veel landen. Maar ook zonder de wettelijke vereisten brengt het de veiligheid van u en andere bestuurders in gevaar. Het profiel en de rubbercomponent van winterbanden kan zich perfect aanpassen aan de winterse wegen en weersomstandigheden. Het profiel heeft veel lamellen die zich vastgrijpen aan de grond waardoor de grip verbetert en de remweg wordt verkleint. Daarbij is het rubbercomponent zachter als bij zomerbanden waardoor de band zelfs in koud weer flexibel blijft. Als u een nieuwe winterband koopt, let dan op het sneeuwvlokje symbool, een teken dat de band geschikt is voor de winter.

©Stephane Bonnel FOTOLIA

Meer veiligheid met de juiste band

Winterbanden in de zomer zijn ook niet nuttig. Het zachtere rubbercomponent van de winterband verhoogt de rolweerstand wat een negatieve invloed heeft op het benzineverbruik. De zomerband biedt meer veiligheid, omdat het profiel is ontworpen voor een droog en nat wegdek. De vele langs- en dwarsgroeven verzamelen het water en transporteert het weer van de band weg waardoor het risico op aquaplaning minimaal is. Wissel dus naar een zomerband in de lente.