Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Banden 205/65 R15


Ontdek de betekenis van 205/65 R15 bandenmaat op het kentekenbewijs

Als u in een middelgrote auto rijdt, hebt u mogelijk een band van 205/65 R15 nodig. Meer details vindt u op het kentekenbewijs. Bij het zien van de vele nummers zijn veel bestuurders in de war - wat betekent 205/65 15 eigenlijk? Wij brengen licht in de duisternis. Een bandaanduiding begint altijd met een vermelding van de bandbreedte. Die wordt aangegeven in millimeters en is in dit geval 205 mm. Anders is het met de bandhoogte, die moet worden berekend. Daarvoor is er het bandenprofiel als tweede getal van de bandaanduiding. Het is een procentuele waarde die kan worden gebruikt om de hoogte van de zijkant van de band te bepalen. In het geval van een 205/65 15-band wordt dit berekend als 65 procent van 205 mm. Deze band is dus 133,25 mm hoog. Hij heeft ook een binnendiameter van 15 inch - dit wordt aangegeven door het derde getal. Het staat ook voor de maat van de velg waarop deze band wordt gemonteerd als u geen complete wielen koopt.

Bij Autobandenmarkt.be kunt u hoogwaardige en betaalbare banden vinden die voldoen aan uw specifieke behoeften.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 500 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW en pak- en verzendkosten binnen België. Voor de waddeneilanden gelden speciale voorwaarden.

Delticom zet zich in voor het milieu!

ecoTYRE.gif - 3kbBescherming van het milieu is belangrijk voor Delticom. Daarom is Delticom met ingang van 1 januari 2014 gestart met de ondersteuning van inzameling en recycling van banden. Dit doet men via het beheersorganisme voor afvalbanden in België Recytyre. Meer informatie over de activiteiten van onze partner zijn zichtbaar op de site (www.recytyre.be)

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.be
Noot 4.73/5 - 427 Klantenwaardering

Perfect Uros T.,Gentbrugge meer