Citilander - Het hele jaar door, vol vertrouwen rijden met uw SUV
ROBUUST EN VEILIG
Overwin dagelijkse obstakels op een veilige manier
Het karkas van de KLEBER Citilander is 20%* sterker dan dat van personenwagenbanden. Bestand tegen alle vormen van belasting in een stadsomgeving! De brede groeven in de lengte voeren water effectief af en beperken het risico op aquaplaning.
* De karkasdraden hebben een hogere treksterkte dan de karkasdraden van het Dynaxer HP3-gamma, gemeten in de afmetingen 205/70 R 15 en 215/65 R 16.
VEELZIJDIG
Profiteer van uitstekende trekkracht op alle soorten ondergrond, zowel in de zomer als in de winter
Zijn diepe profiel met veel groeven in de lengte en een groot aantal zijwaartse groeven biedt de KLEBER Citilander een uitstekende trekkracht op alle soorten ondergrond: asfalt, grind, modder en sneeuw. De KLEBER Citilander heeft de 3PMSF-markering** en de M+S-markering*** C, waardoor het een ideale band is voor ‘s zomers én ’s winters.
** 3 Peak Mountain Snow Flake *** Mud+Snow
LANGE LEVENSDUUR
Ervaar een opmerkelijk lange levensduur
Het asymmetrische profiel van de KLEBER Citilander verdeelt de belasting optimaal, waardoor de band langzaam en gelijkmatig slijt. Het diepe profiel staat garant voor een langere levensduur.
In de verordening inzake de etikettering van banden is bepaald welke informatie over de brandstofefficiëntie, de grip op nat wegdek en het rolgeluid van banden moet worden verstrekt. Bovendien wordt verwezen naar de wintereigenschappen van het product.
De EU-verordening 1222/2009, die sinds 1 november 2012 van kracht is, is herzien en zal vanaf 1 mei 2021 worden vervangen door de EU-verordening 2020/740; vanaf dan gelden er nieuwe eisen. De classificatieklassen voor brandstofefficiëntie, grip op nat wegdek en rolgeluidemissies zijn gewijzigd en de lay-out van het EU-label is aangepast. De in de EU-databank opgeslagen productgegevensbladen van de fabrikant kunnen worden gedownload via een in het etiket geïntegreerde QR-code. Informatie over grip op sneeuw en ijs is ook nieuw opgenomen voor banden die aan deze criteria voldoen.
De volgende banden zijn vrijgesteld van de verordening: - banden die uitsluitend zijn ontworpen voor montage op voertuigen die voor het eerst zijn geregistreerd vóór 1 oktober 1990 – vernieuwde banden (tot een overeenkomstige verlenging van EU VO 2020/740 heeft plaatsgevonden) - professionele off-roadbanden - racebanden - banden met extra voorzieningen om de tractie te verbeteren, bv. spijkerbanden - T-type noodbanden - banden met een toegestane snelheid van minder dan 80 km/h - banden voor velgen met een nominale diameter ≤ 254 mm of ≥ 635 mm
De criteria en evaluatieklassen in een oogopslag
brandstofefficiëntie
Het brandstofverbruik is afhankelijk van de rolweerstand van de banden, het voertuig zelf, de rijomstandigheden en de rijstijl van de bestuurder. De gemeten rolweerstand (rolweerstandscoëfficiënt) van de band wordt onderverdeeld in de klassen A (hoogste efficiëntie) tot E (laagste efficiëntie).
Als een voertuig volledig is uitgerust met klasse A-banden, is een verbruiksvermindering tot 7,5%* mogelijk in vergelijking met klasse E-banden. In het geval van bedrijfsvoertuigen kan dit zelfs nog hoger zijn. (Bron: Effectbeoordeling van de Europese Commissie * indien gemeten volgens de testmethoden van Verordening (EU) 2020/740)
Let op: Het brandstofverbruik hangt voor een groot deel af van uw eigen rijstijl en kan aanzienlijk worden verminderd door op een milieuvriendelijke manier te rijden. De bandenspanning moet regelmatig worden gecontroleerd om de brandstofefficiëntie te verbeteren.
Grip op nat wegdek
De grip op nat wegdek is onderverdeeld in de klassen A (kortste remweg) - E (langste remweg).
Als een auto is uitgerust met klasse A-banden, kan in vergelijking met klasse E-banden de remafstand tot 18 m korter zijn bij het remmen vanaf 80 km/h (op een wegdek met gemiddelde grip).* *Bron: wdk Economische Vereniging van de Duitse Rubberindustrie eV
Let op: De verkeersveiligheid hangt voor een groot deel af van uw eigen rijstijl. De remafstanden moeten altijd in acht worden genomen. De bandenspanning moet regelmatig worden gecontroleerd om de grip op nat wegdek te verbeteren.
Extern rolgeluid
Het geluid dat door een band wordt afgegeven, beïnvloedt het totale volume van het voertuig en heeft niet alleen invloed op uw eigen rijcomfort, maar ook op de geluidshinder voor het milieu. In het EU-bandenlabel wordt het rolgeluid van banden onderverdeeld in 3 klassen, van A (laagste rolgeluid) - C (hoogste rolgeluid), gemeten in decibel (dB) en vergeleken met de Europese geluidsemissiegrenswaarden voor het rolgeluid van buitenbanden.
A Het pictogram met de classificatie "A" geeft aan dat het rolgeluid van de band meer dan 3 dB onder de EU-grenswaarde ligt die tot 2016 van kracht is. B De "B"-classificatie betekent dat het rolgeluid van de band tot 3 dB onder of gelijk is aan de EU-grenswaarde die tot 2016 van kracht is. C De classificatie "C" geeft aan dat de gespecificeerde grenswaarde is overschreden.
Citilander tyre review
Gemiddelde uit 79 testbeoordelingen
Grip bij droge condities
Remeigenschappen bij droge condities
Grip bij natte condities
Remeigenschappen bij natte condities
Grip bij sneeuw
Comfort
Geluid (binnen auto)
Slijtage band
brandstofverbruik
Hoeveel kilometer gereden?
16.998
09.07.2023 van Peter Jansen Goede band, allweather 10mm!, bevalt goed
14.11.2019 van Arnout De band toont nog geen sporen van slijtage, die kan zeker nog 60 000 km mee. Op de weg doet hij het goed in alle omstandigheden, vooral in de regen en in winterse condities doet hij het een stuk beter dan de originele bridgestones, geen donuts meer op natte rotondes en een aanvaardbare remweg en controle op gladde ondergrond. Het verbruik is vergelijkbaar met de originele bridgestones misschien iets hoger maar wat extra deukjes, wat sleet op de lagers,... In de winter In diepe verse sneeuw doet hij het redelijk maar je hebt kettingen nodig waar je met een modderband gewoon blijft rijden. Hardpack en ijs doe je net als met elke band best op kettingen. Offroad is het een typische HT band, je gaat alle kanten uit op een natte weide, en je komt nooit uit een spoor maar met wat gezond verstand en behoud van momentum kom je er best ver mee.