Aluminium velg

Hier vindt u Aluminium velg voor alle gangbare auto's, SUV's, terreinwagens en kleine vrachtwagens Met velgmontage set en technisch rapport.

Kies voertuigmodel

Fabrikant:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:


Aluminium velgen maken van je auto een blikvanger

Aluminium velgen worden ook wel lichtmetalen velgen genoemd. Ze kunnen de look & feel van je auto ogenblikkelijk veranderen. Velgen maken je auto sportief, stoer, modern, klassiek of eigentijds! Aluminium velgen zijn in allerlei maten en soorten verkrijgbaar. Tegenwoordig zijn ze niet alleen maar zilver van kleur, maar ook stoer zwart of met een hint van kleur omdat deze kleur ook in de rest van de auto verwerkt zit. De velgen worden, zoals de naam al doet vermoeden, van aluminium gemaakt. Dit komt de rijprestaties van de auto ten goede. Je rijdt sneller omdat de auto minder weegt, aluminium is namelijk een heel lichte metaalvorm. Daarnaast verhogen lichtmetalen velgen de grip, zorgen ze ervoor dat je minder brandstof verbruikt en geven ze een betere warmteafvoer waardoor bepaalde auto-onderdelen, zoals het remsysteem, niet oververhit raakt.

Hoe houd je aluminium velgen mooi

Lichtmetalen zijn dus decoratief en functioneel. Er zit wel een keerzijde aan deze velgen: ze zijn duurder in aanschaf dan stalen velgen. Stalen velgen hebben vaak wieldoppen om ze mooier te maken. Ze zijn dus al duur genoeg, bescherm je velgen daarom tegen beschadiging van bijvoorbeeld een stoeprand met een velgenbeschermer. Deze is gemaakt van sterk nylon dat flexibel is, maar niet kan beschadigen. Zo blijven je velgen mooi! Houd velgen verder mooi door ze elke week te poetsen. Zo voorkom je dat remstof in het materiaal trekt en de velg verkleurt. Was velgen niet met agressieve reinigingsmiddelen. Groene zeep of een speciale velgenreiniger is voldoende.

Velgen online bestellen

Tegenwoordig heb je zo veel maten en soorten velgen die bij de look & feel van jouw auto passen dat ze vaak niet de volledige collectie in de showroom of garage hebben. Op autobandenmarkt.be vind je de meeste soorten lichtmetalen velgen. Er is dus altijd wel eentje die aan jouw wensen en behoeften voldoet!

Velgen merken

Velgmaten

Velgen merken op velgenmaat

Velgen bij automerk

autobandenmarkt.be - een aanbieding van Delticom AG 28.10.2020 07:11