Winterbanden


Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 500 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW en pak- en verzendkosten binnen België. Voor de waddeneilanden gelden speciale voorwaarden.

Delticom zet zich in voor het milieu!

ecoTYRE.gif - 3kbBescherming van het milieu is belangrijk voor Delticom. Daarom is Delticom met ingang van 1 januari 2014 gestart met de ondersteuning van inzameling en recycling van banden. Dit doet men via het beheersorganisme voor afvalbanden in België Recytyre. Meer informatie over de activiteiten van onze partner zijn zichtbaar op de site (www.recytyre.be)

Anderen over ons

autobandenmarkt.be
Noot 4.73/5 - 423 Klantenwaardering

goede prijs!!! Kevin D., Avelgem meer

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.


Winterbanden: een uitstekende keuze onder winterse omstandigheden

Goede banden zijn een must, helemaal in de winter. Autobanden zijn namelijk het enige contact met de weg. Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Het rubber van winterbanden blijft namelijk zacht en elastisch waardoor de autobanden een excellente grip kunnen uitoefenen. Zo hebben de banden een dieper profiel en extra lamellen en groeven. Dit zorgt niet alleen voor een betere grip op ijzige wegen, maar ook voor een kortere remweg omdat ze sneeuw en ijs sneller weg kunnen voeren. Als je ’s winters dagelijks de auto pakt of op wintersportvakantie gaat, raadt de ANWB aan om winterbanden te nemen. Winterbanden zijn namelijk in veel Europese landen verplicht. Ook sneeuwkettingen zijn in veel wintersportgebieden vereist: dit wordt aangegeven met een verkeersbord met een symbool van een wiel en een sneeuwketting. Sneeuwkettingen geven extra grip en comfort bij hevig besneeuwde en ijzige (berg)wegen. Winterbanden schieten hier vaak te kort in en hebben net dat extra zetje nodig. Sneeuwkettingen bevestig je om de aangedreven wielen. Let wel op de maximumsnelheid van de sneeuwketting!

Kom mooi voor de dag met winterbanden

Veel mensen kiezen ervoor bij winterbanden voor stalen velgen. Het is nu eenmaal een goedkopere optie dan lichtmetalen velgen. Mooi is het echter niet. Winterbanden in combinatie met lichtmetalen velgen zijn een lust voor het oog. En dat hoeft echt niet zo duur te zijn. Op autobandenmarkt.be kun je de verschillende combinatie en opties van winterbanden en velgen bekijken.

Winterbandentips

De beste tip is om winterbanden te (laten) monteren als de temperaturen onder de 7 graden komen. Bij zomerbanden wordt het rubber bij deze temperatuur te hard waardoor het contact met de weg minder wordt. Daarnaast is het van belang, dat als het eenmaal weer mooier en warmer weer wordt, om niet te lang met winterbanden door te blijven rijden. Bij temperaturen boven de 12 graden wordt de remweg van winterbanden juist langer. Bewaar de banden op een droge, donkere plaats in bijvoorbeeld de garage. Vervang winterbanden daarnaast na 3 seizoenen rijplezier. Hoe minder diep het bandenprofiel is, hoe langer de remweg. Bij een winterband wordt geadviseerd hem te vervangen bij een profieldiepte minder dan 4 millimeter.

Winterbanden online bestellen

Een scala aan soorten en maten winterbanden vind je op autobandenmarkt.be. Dat is Europa’s grootste online bandendealer met een geruime keuze – zo’n 25.000 – aan banden. De site is aangesloten bij heel veel montagepartners die je kunnen helpen met de bandenwisseling. Het voordeel om te bestellen bij deze autobandenwebshop? De korte levertijd, lage prijsgarantie en kwaliteit.Abonneer op onze nieuwsbrief.

Wordt lid van onze mailing list om het laatste nieuws en updates van ons team te ontvangen.

autobandenmarkt.be - een aanbieding van Delticom AG 28.10.2020 07:09