Off road banden

Bandensoort

Bandenmaat

/

Snelheidscategorie

Prijsklasse

MerkOff road banden: voor stoere terreinwagens

Off road banden kenmerken zich door stevige, dikke radialen met brede, diepe loopvlakken. Vaak zitten er ook randen in deze vlakken. Deze geven extra grip op off road terrein: vaak zachte, modderige wegen. Maar ook op gebieden met losse stenen komen off road banden perfect uit de voeten. Het enige nadeel van dit soort banden is dat ze op het gewone asfalt iets minder grip hebben dan normale autobanden. Je kunt er dan voor kiezen om off road banden te nemen met iets minder brede randen in het loopvlak. Dan is het contact op gladde asfaltwegen beter. Off road banden zijn met name geschikt voor SUVís en terreinautoís.

Off road of all terrain?

Vaak worden off road banden en all terrain banden door elkaar gebruikt. Maar er zit wel degelijk een verschil in. Zoals het woord eigenlijk al zegt, zijn all terrain banden geschikt voor allerlei terreinen. Off road, maar ook de snelweg of modderige wegen. Ze zijn gemaakt van hard materiaal dat ervoor zorgt dat de band minder snel slijt. Hierdoor wordt de levensduur vergroot. Off road banden zijn, zoals eerder al is gezegd, uitmuntend op off road terrein. Echter leveren ze op asfaltwegen wat van hun grip in. Enkele voorbeelden van goede terreinbanden zijn:

- BF Goodrich All Ė Terrain T/A KO2: een sterke, robuuste band met een lange levensduur. De band is slijtvast en heeft een prima weggedrag op het asfalt alsmede off road terrein.

- General Grabber HTP: een geliefde terreinband. Hij heeft extreme grip en een goed rijgedrag. Dankzij de robuuste bandopbouw heeft de band minder kans op schade aan het profiel en de wang.

- Cooper Zeon LTZ: deze band is geschikt voor mensen met SUVís die goed tractie willen op off road terrein, maar ook goed grip op de snelweg willen hebben. Dankzij de gripblokjes en diepe groeven heeft de band extra grip.

Op autobandenmarkt.be heb je een breed scala aan soorten en merken off road banden.

Montage van
uw banden!
Kies een van
onze montagepartners
in uw regio:
Ons aanbod is inclusief
Onze bandenprijs is inclusief BTW en pak- en verzendkosten binnen BelgiŽ. Voor de waddeneilanden gelden speciale voorwaarden.
Delticom zet zich in voor het milieu!
ecoTYRE.gif - 3kbBescherming van het milieu is belangrijk voor Delticom. Daarom is Delticom met ingang van 1 januari 2014 gestart met de ondersteuning van inzameling en recycling van banden. Dit doet men via het beheersorganisme voor afvalbanden in BelgiŽ Recytyre. Meer informatie over de activiteiten van onze partner zijn zichtbaar op de site (www.recytyre.be)
Anderen over ons
autobandenmarkt.be
Noot 4.74/5 - 381 Klantenwaardering

Zeer goede service, geen lange wachttijden en perfecte aflevering vorige keer. Dimitri O., Tildonk meer
Super aanbieding:
Nieuwe zomerbanden
vanaf 29,90 EUR
,
bijv. 155/70R13T vanaf 31,50 EUR
of 195/50R15V vanaf 37,96 EUR

Nieuwe winterbanden:
vanaf 29,70 EUR
,
bijv. 145/70R13T vanaf 29,70 EUR
of 195/65R15T vanaf 41,96 EUR

© 1999-2017 by Delticom / autobandenmarkt.be 24.11.2017 07:10