Dunlop Banden

Dunlop

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 500 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW en pak- en verzendkosten binnen België. Voor de waddeneilanden gelden speciale voorwaarden.

Delticom zet zich in voor het milieu!

ecoTYRE.gif - 3kbBescherming van het milieu is belangrijk voor Delticom. Daarom is Delticom met ingang van 1 januari 2014 gestart met de ondersteuning van inzameling en recycling van banden. Dit doet men via het beheersorganisme voor afvalbanden in België Recytyre. Meer informatie over de activiteiten van onze partner zijn zichtbaar op de site (www.recytyre.be)

Anderen over ons

autobandenmarkt.be
Noot 4.73/5 - 423 Klantenwaardering

Perfect Uros T., Gentbrugge meer

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.


Geschiedenis van Dunlop banden

De geschiedenis van Dunlop banden is zeer rijk. John Boyd Dunlop kwam op het idee om banden te ontwikkelen nadat hij in 1888 zijn zoontje moeite had zien hebben om te fietsen op zijn driewieler op het oneffen wegdek. De banden waren van massief rubber, dus het jochie kwam bijna niet vooruit. Hij bedacht een manier om de banden minder massief te maken. Hij wikkelde dunne lappen rubber om de wielen, lijmde deze aan elkaar en pompte ze op. Dit was de basis voor ’s werelds eerste luchtband. Amper een jaar later maakte Dunlop een sprong naar de motorracesport. Dankzij de luchtbanden van Dunlop wist een motorrijder de race te winnen. Dunlop wist dat dit een innovatief idee was en vroeg meteen patent aan. In 1890 opende hij zijn eerste bandenfabriek in Dublin, Ierland. Het werd zo’n groot succes dan de banden in 1895 ook in onder andere Frankrijk en Canada te koop waren.

Dunlop banden vandaag de dag

Nog steeds maakt Dunlop zich hard voor de motorrace. Niet voor niets heeft Mercedes AMG Dunlop gekozen als Official Partner of Technology Motorsport. Dankzij de vele successen in de motorsport past Dunlop de racetechnologie toe in de high performance banden. De vele innovaties geven de kwaliteit aan Dunlop banden die je gewend bent. Deze innovaties worden voortdurend beloond met lovende testresultaten. De nieuwste telg in de Dunlop bandenfamilie is de Sport Maxx RT2. Deze band heeft een excellente grip op droog en nat wegdek, perfecte stuurprecisie – ook in bochten – en heeft een zeer korte remweg. Meer Dunlop banden vind je op autobandenmarkt.be. De grootste online bandenmarkt van Europa!autobandenmarkt.be - een aanbieding van Delticom AG 28.10.2020 07:27