ico 0032 27470233 ico

Camperbanden
Camperbanden, Campingvoertuigenbanden, Caravanbanden

Een vakantie met de caravan – voor velen is het de perfecte mix van comfort en ontspanning. Om te voorkomen dat uw langverwachte reis niet vertraagd door storingen, is het belangrijk om de staat van uw caravan grondig na te kijken voordat u vertrekt. Schade aan de banden en gaten zijn niet alleen vervelend en kosten veel tijd; ze kunnen ook zorgen voor ongelukken. Net zoals bij auto’s is de minimale profieldiepte voor caravans ook 1,6 mm. De profieldiepte moet altijd gecontroleerd worden voor de reis en de banden moeten gewisseld worden als de profieldiepte lager wordt als 4 mm. Sinds campers minder veel kilometers rijden dan een auto, slijten de wielen ook minder snel.

Hoewel, de profieldiepte is niet de enige indicatie van de bandenkwaliteit, men moet ook de leeftijd van de band in acht nemen. Na verloop van tijd kunnen omgevingsfactoren zoals hitte en UV-stralen de rubberen componenten in de band beïnvloeden, zodat deze zijn vorm verliest. Als dit gebeurt, is de band niet meer een veilige reisgenoot.

Vervang oude caravanbanden tijdig!

De leeftijd van een wiel kan worden vastgesteld door de DOT-code op de zijkant van het wiel. De eerste twee cijfers staan voor de kalenderweek van productie en de laatste twee cijfers staan voor het jaar (bv. 08 voor 2008). De banden moeten elke zes jaar vervangen worden. Controleer de bandenspanning voordat u aan uw reis begint en NA het inladen van de caravan. De druk mag niet te hoog of te laag zijn. Cruciale dingen waar men op moet letten bij het kopen van nieuwe caravanbanden zijn de juiste maat, de juiste snelheid en de laadindexen. Achterhaal welke band geschikt is voor uw caravan voordat u een aankoop doet. Autobandenmarkt.be heeft producten van alle grote autobandenmerknamen op voorraad, van budget tot premium.

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.

autobandenmarkt.be - een aanbieding van Delticom AG 23.02.2020 07:56