Sneeuwkettingen

Breedte
Hoogte
Diameter
Reifen


Sneeuwkettingen zoeken via uw type voertuig

Topseller

DeltiGrip - 4718217

DeltiGrip - 4718217

Deltigrip - Semi-Auto Sneeuwkettingen

bij ons slechts 66,25

DeltiGrip - 4718215

DeltiGrip - 4718215

Deltigrip - Semi-Auto Sneeuwkettingen

bij ons slechts 66,25

DeltiGrip - 4718223

DeltiGrip - 4718223

Deltigrip - Semi-Auto Sneeuwkettingen

bij ons slechts 66,25Sneeuwkettingen zijn jouw redder in nood tijdens de wintersport

Sneeuwkettingen zijn superbelangrijk als je op wintersport gaat en in bergachtige, besneeuwde gebieden rijdt. Vaak hebben winterbanden dan niet voldoende kracht om je op de plek van bestemming aan te laten komen. Sneeuwkettingen bieden net dat beetje meer grip en loodsen je veilig de besneeuwde en beijzelde weg door. Sneeuwkettingen zijn in veel wintersportlanden een must. Wegen waar de sneeuwkettingen verplicht zijn, zijn kenbaar door een verkeersbord: een teken van een wiel met een sneeuwketting. Mocht je een ongeluk krijgen op een plek waar het gebruik van sneeuwkettingen handig was geweest, kan je dat flink wat geld kosten: een boete en de schade vergoeden, aangezien verzekeraars niet uitbetalen als je auto niet winterbestand was tijdens het ongeluk.

Hoe zit een sneeuwketting in elkaar?

Sneeuwkettingen zijn er niet voor bedoeld om lange afstanden af te leggen. Het is echt bedoeld als hulpmiddel om die bergweg op te komen. Dus voor een klein stukje met een zeer langzame snelheid. De sneeuwketting moet worden bevestigd op de aangedreven autobanden. Bij een hoop auto’s zijn dit de voorwielen, maar bij sommige Duitse automerken en auto’s met veel vermogen zijn dat de achterwielen. Als je auto door alle wielen wordt aangedreven, moet je als je bergopwaarts gaat de sneeuwkettingen op de achterwielen bevestigen. Ga je bergafwaarts moeten de kettingen op de voorwielen worden bevestigd. Een sneeuwketting kies je niet zomaar even uit. Je moet rekening houden met de bandenmaat (hoogte, breedte en inchmaat), maar ook aan een krappe wielkast of zware auto. Een sneeuwketting kan helaas lichtmetalen velgen beschadigen. Maar bij de wat duurdere exemplaren zitten vaak velgclips die de velg tegen de sneeuwketting beschermen. Stalen velgen beschadigen minder snel. Wieldoppen kun je het beste thuis laten, deze zijn namelijk nog gevoeliger voor beschadiging dan lichtmetalen velgen.

Sneeuwkettingen zijn een andere rijbeleving

Sneeuwkettingen zijn een heel andere ervaring. Het rijdt anders dan dat je gewoon de autobanden op het wegdek voelt. Met sneeuwkettingen mag je maximaal maar 50 kilometer per uur rijden, maar in de meeste Europese landen is dit 40 kilometer per uur. Dikkere sneeuwkettingen voel je heel erg om de band zitten en beïnvloeden je rijcomfort. Hoe dunner de ketting is, hoe minder je ze voelt zitten en hoe minder je het geluid hoort. Daarnaast is een kruisketting stiller dan sneeuwkettingen die haaks op de looprichting van het wiel staan.

Sneeuwkettingen online bestellen

Sneeuwkettingen en andere auto-onderdelen en hulpjes bestel je gemakkelijk en snel op autobandenmarkt.be. Het voordeel van onderdelen en banden online bestellen? Je hebt het binnen een paar dagen in huis en je hoeft er zelf niet mee te slepen. De kwaliteit is constant en hoog, de prijs scherp en de service uitstekend!

autobandenmarkt.be - een aanbieding van Delticom AG 08.07.2020 07:11