Zoek motorbanden
Breedte
Hoogte
Structuur
Diameter
Zoek banden
Speed
Kies Motorfiets

Motorfietsfabrikant

Super eenvoudig bestellen

Icons-a
Selecteer Maat
Icons-b
Kies band
Icons-c
Bestellen


Motorbanden heb je in allerlei soorten en maten

Goede motorbanden zijn belangrijk: het is immers het enige wat tussen jou en de weg inzit. Welke motorbanden je nodig hebt, ligt er net als bij autobanden aan, welke type motor het is: een zware motor heeft andere banden nodig dan een crossmotor. Zo kun je de banden verdelen in gewone banden, racebanden en crossbanden. De gewone banden zijn ideaal voor de openbare weg. Ze hebben goed grip, rijden zuinig en hebben een open en uitgebreid profiel dat onder alle weg- en weersomstandigheden grip en veiligheid biedt. Je kunt het zien als all seasonsbanden voor auto’s. Een goede compromis! Racebanden zijn daarentegen van een ander kaliber. Ze zijn gemaakt van een zacht rubber waardoor ze minder lang meegaan dan gewone motorbanden. Verder hebben ze niet veel profiel, maar als de bandenspanning hoog is, heb je toch een prima grip. Meestal worden racebanden gevuld met stikstof voor een betere warmteontwikkeling. Crossbanden steken weer iets anders in elkaar: ze hebben een uitgebreid bandenprofiel met een brede blokken en richels. Hierdoor kunnen stenen, modder en andere vuiligheid snel worden afgevoerd. Uiteraard zijn race- en crossbanden niet bedoeld om op de openbare weg mee te rijden.

Bandenontwikkeling

Denk je dat de motorbandenwereld niet zo spannend is? Fout gedacht. De nieuwste motorbanden, de zogenaamde dual compoundbanden, zijn uitgerust met een hard rubber op het loopvlak: dit komt de rolweerstand en slijtage ten goede. De wangen zijn voorzien van een zachter rubber wat een prettig rijcomfort is in bochten. Deze kun je op die manier soepeler nemen. Daarnaast zit er in veel banden tegenwoordig silica verwerkt. Dit zorgt voor meer grip op nat wegdek.

Motorbanden bestel je in een handomdraai online

Net als autobanden en velgen bestel je motorbanden gemakkelijk en snel op autobandenmarkt.be. Het fijne van deze webshop is dat je alle merken, maten en soorten motorbanden in een overzicht hebt staan. Er zijn zo’n 650 montagepartners bij aangesloten. Dus met alle vragen over montage kun je bij hen terecht.

Prijzen zijn per band en incl. BTW in België.

Abonneer op onze nieuwsbrief.

Wordt lid van onze mailing list om het laatste nieuws en updates van ons team te ontvangen.

autobandenmarkt.be - een aanbieding van Delticom AG 28.10.2020 07:09