Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Veelgestelde vragen

 1. Wat is de DEX?
 2. Resultaten van de enquête: Hoe waarderen automobilisten de criteria van het EU-bandenlabel?
 3. Waar vind je de DEX?
 4. Geldt de DEX ook voor winterbanden?
 1. Wat is de DEX?

  De vooraanstaande internetbandendealer Delticom heeft een representatieve Europese enquête gehouden onder automobilisten uit 15 landen en naar hun waardering van het EU-bandenlabel gevraagd.

  De daaruit resulterende prioriteiten van de labelcriteria is de basis van de DEX (Delticom efficiëntieklasse index). De DEX is dus een combinatie van de waarde van de individuele labelcriteria van de band en de waardering van deze criteria.

  De DEX helpt bij koopbeslissingen. In de onlineshops van Delticom wordt de "DEX" via een waarderingssysteem met een tot vijf sterren aangegeven.

  Hoe meer sterren de DEX heeft, hoe meer de gelabelde band met z'n efficiëntieklasse overeenkomt met de voorkeuren van de ondervraagde automobilisten.

  Let op: De DEX geldt alleen voor zomerbanden en all season banden!
 2. Resultaten van de enquête: Hoe waarderen automobilisten de criteria van het EU-bandenlabel?

  Veiligheid gaat voor bezuinigingen. Meer dan de helft van de ondervraagden houdt de grip op nat wegdek voor de belangrijkste in het EU-label vermelde eigenschap van banden. Op plaats twee, met meer dan 25 procent, volgt volgens de enquête de rolweerstand. De kleinste prioriteit op de waarderingsscale van de enquête kreeg het rolgeluid.
 3. Waar vind je de DEX?

  De DEX wordt exclusief weergegeven in de onlineshops van Delticom. De DEX wordt bij de aanschaf van banden in de resultatenlijst van uw zoekopdracht bij de bandendetails weergegeven.
 4. Geldt de DEX ook voor winterbanden?

  Het EU-bandenlabel omvat niet de rij-eigenschappen van banden in ijs en sneeuw. Daarom raden we aan om bij de aanschaf van winterbanden nog steeds de testrapporten op de neutrale bandentestwebsite Autobandentest.com te raadplegen.