Bestelstatus x
Uitloggen

028082854

Veelgestelde vragen

 1. Heeft een winterbanden een maximale snelheid?
 2. Wanneer en waarom zou ik een winterband monteren?
 3. Kan op iedere band een sneeuwketting gemonteerd worden?
 1. Heeft een winterbanden een maximale snelheid?

  Bij winterbanden ligt de snelheidslimiet normaalgesproken tussen de 160 en 190 km/u. De volgende categorieen worden gehanteerd: 160 km/h (Speed Index Q), 190 km/h (T), 210 km/h (H), 240 km/h (V) und über 240 km/h (ZR). Is uw auto in staat tot hogere snelheden, bent u verplicht een opvallende sticker met daarop de maximale snelheid van uw winterband zichtbaar  aan te brengen in uw auto.
 2. Wanneer en waarom zou ik een winterband monteren?

  Het is aan te bevelen, op basis van de weersomstandheden, al in oktober winterbanden te kopen- Met de dalende temperaturen daalt ook de elasticiteit van zomerbanden (worden al bij 7°C harder). Dit heeft nadelige gevolgen op de wegligging en de remweg wordt duidelijk langer . Winterbanden bestaan uit speciale rubbermengsels met een verhoogd aandeel aan silica of latex die ook onder koude omstandigheden elastisch blijven. Vooral bij natte wegen of bij ijzel hebben winterbanden dankzij de samenstelling en het speciale profiel met duizende lamellen meer grip en zijn ze duidelijk beter dan zomerbanden. Verder is aan te merken: volgens de aktuele wetgeving kan het rijden met zomerbanden bij winterse weersomstandigheden, rechterlijke gevolgen hebben. Bij een ongeval kunt u uw verzekering verliezen.
 3. Kan op iedere band een sneeuwketting gemonteerd worden?

  In principe kan op iedere band een sneeuwketting gemonteerd worden. Alleen de velg kan hier een probleem zijn. Kijkt u bij aluminium velgen voor montage aanwijzingen in uw kentekenbewijs.